Sintetic, Cupa Înțelepciunii: Luminița de la capătul tunelului

Un final de săptămână umbrit de trecerea la cele veșnice a unui mare fotbalist al Gloriei, o legendă care va rămâne în sufletele tuturor microbiștilor bistrițeni: Gheorghe Hurloi.

“Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în loc luminat, în loc cu verdeață, de unde a fugit toată durerea, întristarea și suspinarea!”

*****

Recuperarea terenului pierdut se dovedește greoaie, dacă nu chiar iluzorie, pentru Forever Young. După un meci în care a fost acuzat nu doar arbitrajul părtinitor ci și jocul dur al jucătorilor echipei Arbitrii, frații Gălățan au un refuz spontan față de competiție apoi amenință că se retrag dintr-un spectacol străin de interesele lor.

Scor final: Arbitrii – Forever Young   4 – 2 (din etapa a 12-a)

Nu s-ar putea spune că, din punct de vedere tehnic, acest joc a adus înnoiri radicale în sânul echipei Galacticii. Italienii lui Emiliano, din trupa La Squadra, au reacționat curajos, mai ales pe paginile de socializare!, aplicând pe teren un soi de combativitate diluată a unor marionete cuminți și istovite.

Scor final: Galacticii – La Squadra   6 – 3 (din etapa a 15-a)

După eliminarea din lot a gălăgiosului Rava, precum extracția unei măsele stricate, Seniorii Leoni s-au dezvoltat spectaculos astfel că ciuruirea celor de la Heniu Prundu Bârgăului a fost “decât” un fleac. Ușor amendabili în ultima perioadă, bârgăuanii sunt – în of-ul lor intim – depozitarii unei culpe globale.

Scor final: Seniorii Leoni – Heniu Prundu Bârgăului   3 – 1 (din etapa a 18-a)

E clar pentru toți: Arbitrii nu au timp de bagatele! Ne-am trezit peste noapte cu un parcurs de excepție al lor în returul competiției, de aceea victoria cu ProTaxi e o față a realității cu care vom fi nevoiți să ne obișnuim. Taximetriștii stau sub semnul unei utopice adaptări la vechile reflexe , deprinderi și criterii – azi, fără consistență.

Scor final: ProTaxi – Arbitrii   2 – 3 (din etapa a 19-a)

Deși aflată pe un spațiu public, Old Boys a putut abuza de adversarii din această etapă după bunul plac. Liberă și demnă, echipa R.C.B. și-a pierdut fermitatea de la început, apoi s-a prăbușit complet spre finalul partidei, după eforturi disperate de a mai găsi un sens acceptabil și-o motivație reală pentru ultimul loc pe care-l ocupă în clasament.

Scor final: R.C.B. – Old Boys   0 – 2 (din etapa a 19-a)

Un alt meci care pune în lumină defavorabilă arbitrajul – acest aparat de represiune a echipei Forever Young, care îngăduie parcă multe erori și compromite prestigiul competiției. De cealaltă parte, Heniu Prundu Bârgăului nu a avut de câștigat mare lucru din acest success, dar a făcut progrese nebănuite spre un joc coerent și tăios care, sperăm noi!, să nu fie o excepție

Scor final: Heniu Prundu Bârgăului – Forever Young   3 – 2 (din etapa a 19-a)

Cu jucători de curtea școlii și fără Gicu, TeoAstrabis iese din orice încleștare numărată și desfigurată ca după operațiile estetice nereușite, adică inclusiv cu banii luați.  Emiliano a fost omul meciului într-o formație La Squadra care, o dată pe an, afișează un potențial al salvării cu viață la mal diferit de cel al unui indoeuropean veritabil, atât după mamă cât și după tată.

Scor final: TeoAstrabis – La Squadra   2 – 4 (din etapa a 19-a)

Ne amuză deriva și mai ales partidele cu bătăi zdravene. Fără să fie vreo întâmplare nefericită, La Squadra a avut, din nou!, o stingheritoare prestație în fața spectatorilor, meci în care jucătorii au sucombat nedumeriți ca trofee ale echipei Arbitrii.  În plin dezastru, pentru italienii înfometați de puncte, acest eșec devine ultimul meci înaintea derby-ului suferinței cu echipa gazdă – R.C.B..

Scor final: Arbitrii – La Squadra   8 – 2 (din etapa a 20-a)

De-acum înainte, Pompierii vor ști cât e de înfricoșător să fii victima propriei trufii și, pentru binele echipei, vor privi mai circumspecți spre dușman. R.C.B. – iștii s-au comportat excelent, au refuzat judecata istoriei, iar raziile primejdioase din terenul advers au contestat lipsurile temporare și prejudecățile unor nesfârșite mese rotunde ale chibiților virtuali.

Scor final: Pompierii – R.C.B.   1 – 3 (din etapa a 20-a)

Cu această victorie, Arbitrii ne-au dat un răspuns de premiant inspirat și eficace, bazat pe speranța de a-și oferi, la finalul campionatului, o surpriză plăcută. De cealaltă parte, spectatorii s-au săturat de discursurile banale ale unui Gicu extrem de optimist, etalate pe măsură ce formația sa de suflet TeoAstrabis – are trecute în contul personal toate dezamăgirile posibile și imposibile.

Scor final: Arbitrii – TeoAstrabis   4 – 2 (din etapa a 20-a)

Un meci la care Seniorii Leoni au pierdut 3 puncte (într-un final incendiar!) dar și un jucător de bază: Gyuszi – accidentat după un hibrid de foarfecă spectaculoasă. Frustrată complet, TeoAstrabis avea nevoie de un asemenea gest curajos al unor jucători care nu l-au dezamăgit pe Gicu (încă), o victorie pe care nimeni nu și-o mai imagina.

Scor final: TeoAstrabis – Seniorii Leoni   4 – 3 (din etapa a 21-a)

 

Clasamentul la zi (echipă/meciuri disputate/punctaj/golaveraj):

  1. 1. Old Boys20m/42p (+16); 2. Arbitrii – 21m/40p (+22); 3. Galacticii – 17m/38p (+27); ProTaxi – 21m/38p (+12); 5. Forever Young – 18m/36p (+28); 6. Pompierii – 20m/30p (-2); 7. Heniu Prundu Bârgăului – 19m/29p (+11); 8. Seniorii Leoni – 20m/21p (+2); 9. Teo Astrabis – 21m/17p (-15); 10. C.F.R. – 18m/17p (-27); 11. La Squadra – 20m/17p (-45); 12. R.C.B. – 21m/16p (-29).

 

Iată și programările confirmate ale săptămânii care urmează (deși mai sunt câteva restanțe care nu pot fi trecute cu vederea la întocmirea unui clasament aproape de adevăr):

  1. Seniorii Leoni – Arbitrii / luni, 18 iunie 2018, ora 19.00 / (în tur: 3 – 3)

 

Vă reamintim că toate partidele de minifotbal se dispută pe terenurile sintetice ale bazei sportive ALEX din Bistriţa. Acolo se află expuse publicului susţinător toate programările jocurilor, scorurile înregistrate şi ordinea valorică după fiecare etapă.

În fiecare săptămână sunteţi aşteptaţi şi invitaţi să vă bucuraţi alături de echipele favorite!

 

 | 1.316 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *