Sintetic: Campioana se respectă! Nova Vita Târgu Mureș câștigă prima ediție a Cupei Extratereștrii

Excelent turneul de pregătire organizat de Extratereștrii Bistrița la Baza Raoul!  Echipe bune, meciuri tari, spectatori mulți.

În genul Gloriei de pe vremuri, care vara organiza Cupa Bistrița, s-a disputat joi și vineri prima ediție a Cupei Extratereștrii, însă pe teren redus. Un turneu amical cu 3 echipe bistrițene și una din afara orașului. Dar nu una oarecare, ci campioana României, Nova Vita Târgu Mureș.

Mureșenii și-au respectat blazonul și au învins toate cele 3 echipe bistrițene, Rimini, Vidmar și Extratereștrii, cucerind trofeul pus în joc.

Meciul vedetă a fost cel dintre Nova Vita și Extratereștrii, încheiat cu 2-1 pentru oaspeți. Aceștia au deschis scorul în prima repriză, dar Abiel Deac a egalat și a dat speranțe echipei lui, care putea câștiga turneul cu o victorie în acest joc.

Însă un șut plasat, din lateral stânga, la colțul lung al porții apărate de Trif (noua achiziție a Extratereștrilor), a hotărât ca prima ediție a acestui turneu să aparțină campionilor din Târgu Mureș.

La final, au fost oferite cupe și diplome celor 4 echipe, dar și premii individuale. John Runcan a fost golgeterul turneului, Alex Moldovan de la Târgu Mureș a fost declarat cel mai bun jucător iar Cosmin Bonțidean de la Vidmar a fost ales cel mai bun portar.

”A fost un turneu reușit și vom mai organiza astfel de întreceri amicale. S-a jucat într-un ritm excelent, s-au pus orgolii și pasiune în fiecare minge. N-am făcut un joc rău cu cei din Târgu Mureș și, cu un pic de atenție, puteam ajunge măcar la loviturile de departajare. Însă nu a fost atât de important rezultatul, scopul turneului fiind să ne verificăm stadiul pregătirilor pentru noul sezon”, spune Alex Rus, sufletul turneului.

 | 2.696 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

 1. Cred că este greu să clădești o echipă competitivă de minifotbal și să o menții în topul echipelor din România.
  Minifotbalul este colegialitate, prietenie, fitness, joacă, plăcere, relaxare, old boys. Ca sā te clasezi printre primele 10 echipe din România in perioada 2012-2030, trebuie sā dai afară doi colegii/prieteni în fiecare an și să îi înlocuiești cu alți doi jucători mai tineri.
  Și atunci ce faci?
  Joci cu prietenii și termini în coada clasamentului Ligii 1 județene, sau spargi echipa ca să o întărești?
  Cred că e mai importantă latura socială, să păstrezi aceeași echipă, să joci fotbal cu prietenii până la 50 de ani, chiar dacă echipa nu mai câștigă atât de des.
  Va fi interesant de urmărit calea pe care o vor alege Extratereștrii – performanță (înnoire lot) sau fotbal social.

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *