Simona Birtaș își încearcă din nou norocul la Bistrița

Simona Birtaș, managerul echipei de baschet care a evoluat un sezon pentru Bistrița, vrea să-și încerce norocul și în 2010. Astfel, după ce a dispărut o perioadă din peisajul autohton, Simona vrea să se întoarcă la Bistrița, pentru a relua proiectul ”Vulturii”. Cu speranțe și șanse mici de izbândă, după cum ea recunoaște, Simona Birtaș spune că vrea să depună și anul acesta un proiect de finanțare la Primăria Bistrița. ”Eu nu am renunțat la ideea unei echipe de baschet. Aș mai face o echipă, dar cu condiția să avem un buget cu care să putem promova în Divizia A, nu are rost să jucăm în Divizia B. O să depun și anul acesta un proiect de finanțare, la Primărie. Știu că am mici șanse să obțin acum finanțare, dacă nu am reușit atunci când era echipa, dar voi încerca” a declarat Simona Birtaș.

Fostul manager al ”Vultu-rilor” a vorbit și despre perioada în care exista echipa la Bistrița, spunând că se aștepta la mai multă susținere. ”Am vorbit și acum cu mai multă lume și am constatat că încă se vrea echipă de baschet la Bistrița. Atunci nu am avut suficientă susținere financiară și am rămas cu unele datorii pe care trebuie să le plătesc din buzunarul meu” a declarat Birtaș.

Echipa ”Vulturii” Bistrița s-a înființat în toamna anului 2008, Simona Birtaș venind la Bistrița la inițiativa lui Titus Banc și a unui grup de iubitori de baschet din oraș. După un început spectaculos, cu mulți americani care făceau show sub panou, situația financiară a clubului a devenit din ce în ce mai proastă. Au plecat americanii și echipa a devenit una ”de duzină” în retur. În primăvara anului 2009, Consiliul Local nu a aprobat finanțarea de 150 000 de lei, depus de Simona Birtaș iar proiectul clubului de baschet a fost abandonat câteva luni mai târziu.

 | 319 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On