Și alte autorități locale și județene condamnă atitudinea Gloriei

Liviu Rusu, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, le dă un sfat celor de la Gloria Bistrița, aflând că au refuzat să acrediteze „Sportul Bistrițean”. „Eu cred că ar trebui să fie mai concesivi. Rolul presei este și să critice, nu numai să laude,
de aceea cred că trebuie să respectăm viziunea jurnaliștilor, chiar dacă nu suntem de acord întotdeauna cu ea. Sper să înțeleagă și ei acest lucru și sper ca această problemă de comunicare să se rezolve cât mai repede”, a declarat Liviu Rusu, președintele Consiliului Județean.

            Deputatul Radu Moldovan, președintele filialei județene a Partidului Social Democrat spune că atitudinea Gloriei în fața presei e o greșeală. „Orice om de valoare suportă critica, dacă ea e justificată. E o greșeală ce face Gloria. Ar trebui să ia exemplul politicienilor, care sunt făcuți în toate felurile, dar suportă toate criticile, nu sunt atât de sensibili”, zice Moldovan.

            Deputatul Ioan Turc e de părere că ” libertatea presei nu trebuie îngrădită în nici un fel și de către nimeni. Nu știu motivele exacte ale acestei probleme, dar ea trebuie să se rezolve, deoarece rolul presei este de a informa. Părerile fiecăruia trebuie respectate, chiar dacă de multe ori nu ne convin”

            Consilierul județean Daniel Suciu spune că „orice discriminare vizavi de o instituție de presă este neavenită și neproductivă”. Fost jurnalist la „Mesagerul”, Suciu crede că „menirea ziariștilor este de a informa și orice opreliște constituie o greșeală. Consider că trebuie să fie deschidere față de presă, indiferent de animozitățile personale”

            Gabriel Cordovan, consilierul local al PD-L, e de părere că nu e normal să se refuze dreptul cetățenilor la informare, cu atât mai mult cu cât înspre club se îndreaptă sume mari de bani, atât din partea Consiliului Județean, cât și din partea Consiliului Local. „E nevoie de o transparență totală vizavi de cum sunt cheltuiți acești bani. Sugestia mea ar fi să își reconsidere poziția și să permită o cât mai bună informare a iubitorilor de fotbal din Bistrița”, a declarat Cordovan.

            Costică Rus, consilier local din partea PSD, recunoaște că nu știe care sunt motivele reale pentru care Gloria refuză să dea acreditări pentru „Sportul bistrițean”, fiindcă în mod normal ar trebui să nu existe nici o problemă. „Dacă e vorba despre critică, aceasta este foarte bună. Uneori ne dă un picior în fund ca să putem merge mai departe”, spune Rus.

            Împăciuitor ca întotdeauna, fostul primar al Bistriței, Vasile Moldovan spune că ar fi bine să se găsească o cale de mijloc. „Cred că în aceste situații fiecare trebuie să mai lase de la el și să se găsească o soluție de împăcare”, a declarat Vasile Moldovan.

 | 95 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On