Sferturile Cupei EHF: Jucăm cu o dublă câștigătoare de EHF, de două ori semifinalistă în Liga Campionilor! semifinalistă anul trecut!

Acum câteva minute, la Viena, s-au tras la sorți meciurile din sferturile de finală ale Cupei EHF la handbal feminin.

Gloria, calificată de pe locul 2 în grupa C, a picat cu locul 1 din grupa D, Herning Ikast Handbold.

Herning este o echipă daneză, vicecampioana națională în exercițiu. A câștigat de 4 ori campionatul Danemarcei și de alte 16 ori a terminat pe podium. Până în 2017 s-a numit  FC Midtylland, iar apoi a fost preluată de un grup de investitori și acum poartă numele Herning Ikast Håndbold. Reprezintă un orășel de 15.000 de locuitori, Ikast, la 200 de kilometri de Copenhaga.

Are în palmares Cupa  Danemarcei, pe care a câștigat-o de 8 ori, de alte 5  ori ajungând în finală.

Pe plan european, a ajuns de două ori în semifinalele Ligii Campionilor și a câștigat de două ori Cupa EHF și de alte două ori Cupa Cupelor.

În acest sezon, a adunat 7 puncte în grupa D EHF, cu 3 victorii, un egal și două înfrângeri,într-o grupă cu Bietighaim, Lada și Storhamar.

În campionatul Danemarcei, este sub Odense în clasament, pe locul 6, la 4 puncte în spatele echipei pe care am bătut-o la Bistrița. În 29 ianuarie, Odense a bătut cu 30-26 pe terenul lui Herning. 

Dintre jucătoarele române, au evoluat acolo Narcisa Lecușanu și Eliza Buceschi.

Are o pleiadă de jucătoare valoroase în lot, multe dintre ele convocate la naționalele Germaniei, Suediei, Danemarcei și Olandei. Jessica Ryde, Sarah Iverssen, Tonie Loseth, Helene Fauske, Stine Skogrand (campioană mondialăși europeană cu Norvegia)

Primul meci este programat la Bistrița, în 29 februarie.

 | 1.054 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *