Schreiner a deschis sezonul concursurilor de înot și squash

Peste 80 de copii s-au întrecut în 4 stiluri de înot, iar 16 jucători de squash s-au bătut să ajungă în finala primului concurs de acest gen din județul nostru

Complexul Schreiner a dat tonul concursurilor de înot și saquash, ramuri sportive care devin din ce în ce mai populare în județul nostru. Vineri, piscina din strada Subcetate a fost înțesată de copii și părinți, dornici de afirmare într-un sport ca înotul. La finalul unei competiții la care s-au înscris peste 80 de participanți, împărțiți pe categorii de vârstă și sti-luri de înot, cei mai evidențiați au fost Miruna Grec, Nicola Kontra, Rareș Burcuș, Octavia Bulea și Alex Schreiner, ultimul stabilind recordul bazinului la stilul crawl (13-15 ani). Copiii s-au ales cu diplome și medalii, câștigătorii primind și câte un tricou din partea organizatorului Valentin Screiner. „Sper că toată lumea a fost mulțumită și cred că prin acest concurs creștem dorința de a face sport. Asta vrem cel mai mult, lumea să facă mișcare. Sper că am reușit ce ne-am propus, pentru că nu ne vom opri aici. Vor veni și alte competiții”, spune Valentin Schreiner, promotorul acestor concursuri.

Rezultate (câștigători)

– 4-6 ani, fete: Miruna Priscorniță (stilul liber)

– 4-6 ani, băieți: Șerban Groza (liber)

– 6-8 ani, fete: Nicola Kontra (bras-jumătate de bazin) și Octavia Bulea (bras)

– 6-8 ani, băieți: Răzvan Pop (crawl)

– 9-10 ani, fete: Miruna Grec (bras și crawl)

– 9-10 ani, băieți: Paul Acatrini (crawl și bras) și Cătălin Chiciudean (spate)

– 11-12 ani, fete: Iulia Kontra (bras) și Sara Popa (crawl)

– 11-12 ani, băieți: Daniel Urcsa (crawl)

– 13-15 ani, fete: Andreea Login (crawl)

– 13-15 ani, băieți: Cristian Boanță (bras) și Alex Schreiner (crawl și spate)

Andreica, Fârte și Buhuțan, cei mai tari la squash

Concursul de squash, unul inedit în Bistrița, a fost un spectacol total. Concurenți cu vârste cuprinse între 17 și 40 de ani au încercat să descopere cât mai multe din tainele acestui sport, ce pare să prindă teren în ultima vreme. Finala întrecerii i-a adus unul lângă altul pe Vlad Fârte și Bogdan Andreica, cei mai buni jucători ai Bistriței în acest moment. Dacă primul a beneficiat de avantajul vârstei (17 ani), cel de-al doilea (30 de ani) a avut un plus de tehni-că, insuficient însă pentru a câștiga trofeul pus în joc. Oricum, fina-la a fost extrem de reușită, cu multe faze spectaculoase, în care am-bii jucători au făcut risipă de energie. Vlad Fârte, fost jucător de te-nis de câmp, elev la Liceul „Liviu Rebreanu”, s-a impus în cele din urmă cu 2-0 la seturi în fața ofițerului de poliție Bogdan Andreica, și el fost sportiv de performanță, portar în echipele de juniori ale Gloriei. Pe locul 3 al concursului a urcat Ovidiu Buhuțan, 17 ani.

 | 396 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On