Schiorii se pregătesc degeaba, nu pot participa la competiții

Deși au la dispoziție doar câteva luni pe an pentru a participa la competiții pe zăpadă, schiorii nu pot beneficia nici de acestea. Motivul este lipsa banilor. Campionatul Național de Schi Biatlon, programat să se desfășoare la sfârșitul lunii martie, a fost amânat. Motivul este lipsa banilor. ”Federația nu a avut bani să organizeze competiția, nefiind aprobat bugetul, nu a primit nici un ban de la minister. Noi ne-am pregătit pentru competiții și acestea se amână din păcate. Campionatul Național era programat pentru perioada 28 februarie-1 martie la Moeciu. LPS Bistrița trebuia să participe cu 11 sportivi la această competiție” a declarat antrenorul Rodica Drăguș.

Rodica Drăguș mai spune că și alte competiții ar putea fi reprogramate. Campionatul Național de Schi Fond pentru Juniori, programat să se desfășoară la începutul lunii martie, ar putea fi reprogramat. În tot acest timp, schiorii Liceului cu Program Sportiv s-au pregătit la Piatra Fântânele.

Și antrenorul Ștefan Berbecar vorbește de situația creată, acesta exprimându-și nemulțumirea în cadrul unei conferințe de presă organizate la CSM Bistrița. ”Federația nu a primit nici un ban de la de la Minister și nu s-a organizat Campionatul Național de Copii și Cadeți. Din cauza lipsei banilor, ne pregătim serios pe zăpadă ca să facem role la vară”, a declarat Ștefan Berbecar, antrenor la secția de schi de la CSM Bistrița.

 | 131 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On