Schi fond: La Piatra Fântânele ”“ festival, la Cheile Grădiștei – Campionat Mondial!

Sub egida celor 30 de ani de la înființarea clubului, CSM Bistrița organizează în weekend un festival de schi fond și biatlon. Evenimenul va avea loc la Piatra Fântânele, pe Pășunea Rusu, cu ajutorul Direcției de Sport, Liceului Sportiv și fundației Tășuleasa.

Sâmbătă și duminică, de la orele 10.00, vor fi organizate tot felul de întreceri de schi fond, biatlon și sanie, unele purtând numele regretaților antrenori Ștefan Berbecaru și Lucian Cotfas, altele sub denumirea de Cupa Bistriței sau Cupa Cercetașilor sau Cupa Veteranilor. Sărbătoarea de la Piatra Fântânele se va încheia duminică în jurul prânzului, cu o festivitate de premiere.

În același timp, la Cheile Grădiștei, se desfășoară  Campionatul Mondial de biatlon pentru juniori și tineret. Pe singura pârtie privată de biatlon din lume,  sunt prezente 39 de națiuni, cu 108 juniori, 70 de junioare, 107 biatloniști și 96 de biatloniste care concurează la tineret.

Bistrița este reprezentată de juniorul Raul Ilie, legitimat la LPS-CSM. El a concurat deja în proba de 15 kilometri, individual și s-a clasat pe locul 61 din 103 concurenți. Va mai intra în competiție sâmbătă, în proba de 10 kilometri sprint.

Pentru a organiza Campionatul Mondial de biatlon la Cheile Grădiștei s-au făcut eforturi mari, inclusiv din punct de vedere financiar. Bugetul de aproximativ 2,4 milioane de lei a fost acoperit de Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Schi și Biatlon și investiția privată a lui Ovidiu Gîrbacea, cel care deține și baza sportivă de la Cheile Grădiștei.

„Vor veni cei mai buni sportivi din lume la categoriile de tineret și juniori. S-a creat inclusiv un lac pentru alimentarea tunurilor de zăpadă, s-au amenajat 27 de căsuțe pentru ceruit schiuri, dar și două clădiri pentru mass-media și VIP-uri. În total, cred că investițiile organizării se ridică la 2,3 – 2,4 milioane de lei”, a declarat Puiu Gașpar, secretarul general al Federației Române de Schi și Biatlon. Bistrița este reprezentată

 | 782 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *