Scandal la Uriu! Primarul a desființat echipa de fotbal, un consilier a făcut alta pe banii lui!

Victoria Uriu, echipă cu o tradiție de 70 de ani în fotbalul județean a fost desființată în vară, de primarul proaspăt reales în comună, Petru Șerban. N-a contat nici că această grupare ducea înainte o tradiție veche de 70 de ani și nici că tocmai promovase din Liga a 5-a în Liga a 4-a.

Bine, pe hârtie a desființat-o Consiliul Local, cu majoritatea pesedistă a primarului. Dar în realitate, Șerban s-a supărat pe cei care se ocupau de echipă. Motivele sunt multe, însă o parte țin și de politică, fiindcă cei care agreau fotbalul îi erau adversari politici.

Cu câteva săptămâni înaintea începerii unui nou sezon, câțiva investitori locali, în frunte cu Adrian Tarniță, căpitan al echipei de fotbal, sponsor principal și consilier local ALDE, au făcut altă echipă. Pe care au numit-o cum au vrut ei, Dinamo Uriu. Și au cerut sprijin de la Consiliul Local ca s-o reînscrie în Liga a 5-a.

Evident că n-au primit, dar oamenii și-au văzut de treabă și au înscris echipa pe banii lor. Au făcut doar o cerere la Primărie să poată folosi terenul, care face parte din domeniul public și conform legii sportului, îl poate folosi oricine dorește, sigur în condițiile legii.

Cum la cerere nu le-a răspuns nimeni, urmând să fie discutată într-o ședință de CL programată mâine și cum campionatul n-a stat pe loc după problemele de la Uriu, fotbaliștii au intrat pe terenul local, au spart lacătele de la vestiare și au jucat acolo două partide de campionat.

Revoltat de parcă cine știe ce făcuseră ”huliganii”, primarul s-a ofuscat și și-a încordat și mai tare mușchii. Le-a făcut tot felul de notificări, ba chiar și-o plângere penală pentru distrugere, după un lacăt spart și-o iarbă călcată cu crampoanele.

”Nu mai știm ce să facem cu acest primar care nu iubește fotbalul. Încercăm să susținem echipa pe banii noștri, care nu-s puțini și se adună la vreo 7-8000 de euro pe an. Noi întreținem terenul, doar să ne lase să jucăm acolo”, spune Groșan, care a consultat și un avocat în încercarea de a rezolva cumva situația.

De partea cealaltă, în termeni de lemn, primarul Petru Șerban încearcă să se ascundă în spatele Consiliului Local:

”Motivele desființării echipei sunt de ordin financiar. Mâine se va discuta cererea echipei de fotbal de a folosi terenul, care, conform legii…., bla, bla, bla și hei hei, hei, zice Petru Șerban, un primar care nu poate trece peste orgolii, dușmănii și lupte politice în interesul oamenilor din comună, care vor să aibă echipă de fotbal.

Adrian Linca

 | 1.172 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *