Sâmbătă, gală-eveniment la Sala Polivalentă: Șase bistrițeni de la PFG luptă în Mix Kombat 4!  

Clubul Profesional Fight Gym Bistriţa dispune de un potenţial major de performanţă, fiind unul dintre cluburile sportive de succes din ultimii ai în acest județ.

În iunie 2013, Ionel Burduhos pune bazele implementării acestui club sportiv ce avea să atragă numeroși tineri pasionați de sport, dornici de afirmare și performanță – Profesional Fight Gym Bistrița, cu sediul în cadrul LPS Bistrița.

Prin această inițiativă, Ionel Burduhos, încearcă să traseze noi dimensiuni în latura non-formală a educației, prin prisma încurajării tinerilor de practicare a sporturilor de contact, în special kickboxing, în mai multe regiuni ale județului.

Dacă privim această ramură sportivă cu reflectoarele stinse, nu avem posibilitatea de a observa totuși că și acest sport prezintă particularități educative,  ba mai mult , poate ajunge la stadiul de artă, dacă normele și valorile morale se bucură de o atenție desăvârșită.

Ceea ce se întâmplă la Bistrița, în cadrul clubului PFG, este impresionant, prin faptul că, se conturează un cadrul pozitiv practic: sănătate, fair-play, spiritul civic, încrederea de sine, echilibrul sufletesc și mental.

Pentru unii este un mod de viață. Pentru că maestrul Ionel Burduhos, împletește în ceea ce face, educația, credința și sportul, rezultând un tot-unitar puternic, menit să formeze și să dezvolte personalități pozitive pentru societatea sportivă de perspectivă.

Progresul a fost imediat pentru  mulți dintre ei, astfel că, maestrul Ionel Burduhos, pe principiul NO FIGHT, NO LIFE!, i-a trimis pe câmpul de luptă, i-a așezat în lumina reflectarelor, le-a dat să guste din rețeta succesului.

Prin măiestria și devotamentul de care a dat dovadă, a atras atenția multor cluburi și sportivi renumiți din țară, astfel că, și-a câştigat parteneri de seamă, făcând schimb de mănuși cu mulți reprezentanți naționali ai acestei categorii sportive: Cătălin Moroșanu, Sebastian Ciobanu, maestrul Mihai Constantin, Radu Ciucă, Ciprian Sora, Alexandru Lungu, Andrei Stoica şi Bogdan Stoica, fiind doar câteva nume ale susținătorilor clubului sportiv PFG Bistrița.

În anul 2017, în cadrul Cupei Armura,la Târgu Mureș o competiție ce a strâns la un loc 38 de cluburi și peste 350 de sportivi din țară, clubul sportiv PFG Bistrița, s-a situat pe meritatul loc II, în urma renumitului club Scorpions Iași.

După participarea sportivilor clubului în cadrul multor competiții și turnee naționale, aceștia au avut ocazia să-și valorifice calitățile în turnee internaționale, obținând rezultate impresionante la Campionatele Europene, făcând cinste țării, județului dar și localităților natale din care fac parte:

 

Sângeorzan Emilian

Meciuri la amatori: 15

Meciuri la profesionişti: 8

Rezultate notabile: Medalie de bronz-Campionatul European de Muay-Thai – Cipru -2015

 

Scurtu David

Meciuri la amatori: 15

Meciuri la profesionişti: 6

Rezultate notabile: Campion Naţional – amatori, 3 K.O. la profesionişti.

 

Şumnfelean Andrei

Meciuri amatori:20

Meciuri profesionişti: 4

Rezultate notabile: Medalie de bronz – Campionatul European de Muay-Thai-Bucureşti-2016, Locul I – Cupa Armura Târgu-Mureş 2017

 

Bolfă Dan

Meciuri amatori: 8

Meciuri profesionişti: 8

Rezultate notabile: 6 victorii amatori, 5 victorii profesionişti

 

Suru Bogdan

Meciuri amatori: 14

Meciuri profesionişti: 13

Rezultate notabile: Vice-campion european-Campionatul European de Muay-Thai, Bucureşti 2016, 4 K.O. la profesionişti.

 

Lutaniuc Sebastian

Meciuri amatori: 25

Meciuri profesionişti: 5

Rezultate notabile: Campion Naţional kick-boxing Bucureşti 2016, Campion European Muay-Thay Bucureşti 2016, Vice-campion European Muay-Thay Belarus 2017.

 

Baias Adrian

Meciuri amatori: 20

Meciuri profesionişti: 15

Rezultate notabile: Campion Naţional Kick-Boxing 2016, Vice-Campion European Kick-boxing Budapesta 2016.

 

Medveschi Bogdan

Meciuri amatori: 34

Meciuri profesionişti: 4

Rezultate notabile: Vice-Campion Naţional Kick-Boxing, Campion Naţional Kick-Boxing Rădăuţi 2018, Medalie de argint la Campionatul European de Muay-Thai Cluj-Napoca 2018.

 

Morar Daniel

Meciuri amatori: 8

Meciuri profesionişti: 2

 

Şase dintre sportivii menţionaţi, vor reprezenta clubul în cadrul Galei Mix Kombat 4, la Sala Polivalentă Bistriţa, în data de 17 noiembrie, începând cu ora 19:00.

 

 | 1.129 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *