Sabău, masacrat în presa centrală

– ofticat permanent pe ”Sportul bistrițean”, Ioan Ovidiu Sabău a cedat psihic în urma atacurilor din presa centrală, venite în doar câteva zile în care s-a aflat aproape de a semna cu Dinamo

Doar 3 nume a pomenit Ioan Ovidiu Sabău în ”spovedania” publicată pe site-ul oficial al clubului, înainte de a părăsi Bistrița. Alexandru Hatfaludi, Jean Pădureanu și subsemnatul erau oamenii pe care s-a simțit dator să-i pomenească după 4 ani la Gloria. De primii doi l-au legat doar gânduri pozitive, în timp ce ”domnul Adrian Linca a ales să poarte un război personal cu mine, cred că am fi putut colabora mult mai bine. Îmi pare rău că a ales calea conflictului, a ambiției și a orgoliului personal, scoțând în evidență, în general, numai lucrurile negative”. Deși criticile „Sportului bistrițean” au vizat întotdeauna latura profesională a tehnicianului Gloriei, Sabău a interpretat greșit majoritatea materialelor, considerându-le atacuri la persoană. Moțul a avut însă ocazia, dureroasă de altfel, de a se lămuri cum stau lucrurile cu presa, după doar câteva zile în care a gravitat pe lângă Dinamo. Cu siguranță și-a amintit și de „Sportul bistrițean”, care ar merita un premiu de fair-play pentru felul în care s-a comportat în ultimii 4 ani față de fostul internațional. Titlurile de genul „Sabău a omorât un om” sau „Nu are față de Dinamo” ori comentariile răutăcioase la adresa religiei de care este legat tehnicianul l-au masacrat mediatic și l-a făcut să renunțe la echipa din Ștefan cel Mare.

Prosport: „Sabău nu există pentru mine! Să nu uite că a omorât un om!”

Giovani și Victor Becali au fost cei mai vehemenți adversari ai numirii lui Sabău la Dinamo. Iată ce a scris Prosport în 18.06.2009:

„Deși părea că numirea Moțului este o chestiune de timp, se pare că acționarii din Ștefan cel Mare ezită să oficializeze numirea ca urmare a presiunilor venite din partea fostului impresar. Acesta nu înțelege cum un tehnician ca Sabău poate intra în vizorul oficialilor câinilor, în măsura în care nu a demonstrat nimic la Gloria Bistrița.”

„Ce a făcut Sabău în patru ani la Bistrița? Ce jucători a promovat el? Sunt atâtea echipe care joacă fotbal în Liga I. Uitați-vă la Dan Petrescu ce a reușit să facă la Urziceni, acolo s-a văzut mâna antrenorului. Mă gândesc la Ionuț Badea la Argeș, a promovat echipa din Liga a II-a și ați văzut ce fotbal au jucat piteștenii sezonul ăsta. L-a descoperit pe Tănase, care e titular indiscutabil la națională. Răzvan Lucescu la Brașov a făcut performanță, ați văzut cum au jucat și ei. Sabău ce a făcut la Bistrița, că a avut buget mai mare decât Badea de exemplu?”, a tunat Giovani la GspTv.

Vărul lui Gigi și-a continuat atacul sub centură la adresa tehnicianului, rememorând un episod nefericit din trecutul acestuia: „Sabău a omorât un om cu mașina, pe vremea lui Ceaușescu și a fost scăpat de Poliția Română. Dinamo l-a scăpat atunci, să nu uite asta. Eu n-am nimic cu religia lui, dar pentru mine Sabău nu există. Asta nu înseamnă că Dinamo nu îl poate pune antrenor, e decizia lor.

Sport.ro: „Sabău, nicio victorie cu adversarele la titlu în ultimii 2 ani”

Canalul Sport.ro a publicat un material în care se arăta palmaresul lui Sabău în meciurile cu adversarele lui Dinamo la titlu. „Chiar dacă este un antrenor apreciat de echipele din București și de FRF, Sabău nu a reușit să câștige niciun meci în ultimii doi ani cu adversarele lui Dinamo la titlu, Steaua, Unirea, CFR și Timișoara.”

Ioanițoaia: „Sabău a încasat de la Pădureanu 400.000 de euro în ultimul an”

Într-un editorial apărut în Gazeta Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia îl critică și el pe Sabău, în ciuda stilului moderat și echilibrat al directorului GSP. Iată un fragment din materialul intitulat „Fotbal nebun”

„Judecând reacția impresarilor, să convenim mai întâi că aceștia sunt în fotbalul de pretutindeni un rău necesar. Apoi și că riști să-ți pui lumea în cap dacă le dai dreptate. Opinia mea e însă că în împrejurarea de față Ioan și Victor Becali chiar au. Deoarece Bistrița și, punctual, Sabău I-AU PÄ‚CÄ‚LIT cu Sepsi, pe care l-au cedat la Benfica pentru 1,8 milioane de euro fără măcar să-i fi informat pe cei doi! Cu a căror firmă jucătorul amintit se găsea sub contract. Deși frații îl duseseră gratis pe Sepsi la Gloria, ba îl și sprijiniseră financiar în repetate rânduri, Moțul s-a deplasat el însuși la Lisabona ca să perfecteze transferul. Act neobișnuit, căci nicăieri un antrenor nu participă la negocieri, nu-i treaba lui să vândă sau să cumpere fotbaliști. Astfel s-a și ajuns ca Sabău, primind o cotă din suma transferului lui Sepsi, să încaseze de la Pădureanu 400.000 de euro salariu pe ultimul an!!!! Asta în condițiile în care Gloria, clasată la finalul campionatului pe locul 13, a scăpat cu emoții de retrogradare.”

Cancan: „Crăciunul e o sărbătoare păgână!”

Ziarele de scandal l-au luat și ele în primire pe fostul tehnician al Gloriei. Iată ce scria Cancan în aceeași zi, 18 iunie:

„Totul a început în 1990, când a trecut de la religia creștin ortodoxă la Martorii lui Iehova. A devenit mult mai retras și mai atașat de credința sa. Așa s-a întâmplat și în urmă cu ceva vreme când, se spune, în seara de Ajun, un coleg i-a trimis un SMS prin care îi ura Crăciun Fericit. Răspunsul lui Sabău a șocat: Crăciunul e o sărbătoare păgână!. De asemenea, se pare că problemele legate de anumite practici pe care Ovidiu Sabău este obligat de cultul din care face parte să le desfășoare i-au făcut pe acționarii lui Dinamo să cântărească de două ori înainte de a-l numi în funcția de antrenor. „Moțul” trebuie să participe de cinci ori pe săptămână la întrunirile cu ceilalți „martori”, iar de trei ori pe an la congrese. Nici faptul că religia sa neagă faptul că Iisus Hristos este fiul lui Dumnezeu și îl consideră Arhanghelul Mihail înviat nu le-a picat bine acționarilor dinamoviști, sau faptul că neagă Învierea și nu salută drapelul, nu recunoaște statul român sau orice formă de organizare politică. Și asta nu e tot: Martorii lui Iehova nu sărbătoresc zile de naștere, refuză transfuziile de sânge și calculează venirea Sfârșitului Lumii, pe care au prevestit-o greșit de șase ori până acum.”

 | 356 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On