Să expandeze credința-n reușită!

Aș vrea să fiu în consonanță cu toată lumea celor ce vibrează pentru GLORIA 1922. Știu că nu e posibil. Părerile și simpatiile au fost întotdeauna diverse. Chiar dacă uneori se mărturisește altceva, acum sau altădată. Probabil că în coloanele ziarelor de după duminică, mulți și-au exprimat amărăciunea sau revolta după insuccesul de acasă cu RAPIDUL. Mai departe de locul pe care-l ocupă Gloria în inima fiecăruia, mai departe de argumentele părintești sau dușmănoase cu care s-a încercat alinarea durerii insuccesului, totuși iubirea este cea care trebuie să învingă. Pentru că o mie de motive sunt pentru a ține aproape cauza și copiii ce-o slujesc. Și o fac bine de douăzeci de ani în prima Ligă. Și au mai făcut-o bine cam tot pe-atât în liga a doua, înaintea anilor ”™90.

Reciteam în serile din urmă istoria echipei de suflet a clujenilor, a foștilor studenți din capitala neîncoronată a Ardealului. O poveste de 90 de ani (1919”“2009), la care au contribuit sute de mii de studenți, dar și mii de titrați, corifei ai științei românești și universale, alte generații de lucrători, locuitori ai iubitului simbol transilvan. Drumul peste ani a fost pavat cu numeroase victorii, dar și cu multe înfrângeri. Cu finaluri de campionat sărbătorite, dar și cu bilanțuri năpraznice pentru admiratorii lui ”U”, soldate cu retrogradarea spre diviziile inferioare. Dramatice momente pentru echipă și iubitorii ei au declanșat refugiul din anii ”™40. Dar niciodată momentele grele nu i-au îndepărtat pe cei cu inima aproape de echipa Universității. Nume cu valoare peste ani, precum Sfera, Sepi, Bindea, Ciolac, Luca, Petru Emil, H. Moldovan, Marcu, Ivansuc și mulți alții și o dată cu ele clubul rezistă frumos ca o mireasmă a ceea ce ne place să fim: transilvăneni onorabili. Modelul fraților mai renumiți nu trebuie să ne fie străin. Merită să-l trăim spiritual, pentru că avem nevoie de cultivarea identității noastre, trebuie să ne apărăm mereu prestigiul cetății. Pentru că omul are nevoie și de aer, și de apă, și de hrană, dar mai ales de demnitate!

Să încurajăm deci „oștenii” aflați în slujba demnității noastre cu credința-n reușită! Se muncește-n „draci”, dar mai trebuie ceva… scânteie! Să-i credităm pe specialiști cu vorba bună către ei și victoria va fi și-a noastră!

 | 81 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On