S-au împlinit 2 ani fără antrenorul Gheorghe Bozga! Vezi un film emoționant!

 

Duminică s-au împlinit 2 ani de când a trecut în neființă antrenorul emerit Gheorghe Bozga. Familia, prietenii și foștii sportivi și-au adus aminte împreună despre cel mai mare antrenor de tenis de masă din România. 

În noaptea dinspre 10 spre 11 noiembrie 2010, antrenorul emerit Gheorghe Bozga a încetat din viață, la Spitalul Municipal din București. Trupul neînsuflețit a fost depus în Sala olimpică de tenis de masă din Bistrița și condus pe ultimul drum, trei zile mai târziu.  

Gheorghe Bozga suferea de o afecțiune renală care îl obliga la dializă, de două ori pe săptămână. În plus, îl necăjea foarte tare piciorul schilodit acum 40 de ani, într-un accident de mașină. La sfârșitul lunii octombrie 2010 s-a hotărât să se opereze la picior, convins fiind de medicii din București că cele două afecțiuni nu au nimic una cu cealaltă. Însă n-a fost așa. După operația la picior, organismul nu i-a mai rezistat la dializă. În noaptea de 10 spre 11 noiembrie s-a stins pe patul de spital. La căpătâi i-a fost tot timpul soția sa Liliana.

Trupul neînsuflețit a fost adus la Bistrița și depus în sala olimpică din spatele peluzei, pe două mese de tenis. Trei zile i-au fost alături toți bistrițenii care l-au iubit. Însă cei care l-au vegheat cel mai mult, după familie, au fost copiii pe care i-a antrenat. De la Bernadette Szocs, marea vedetă a tenisului de masă de azi, până la Mihaela Șteff, campioana de ieri, lângă sicriu s-au aflat permanent copiii din sala de tenis. În ziua înmormântării, au venit și Adrian Crișan, marele performer al tenisului de masă bistrițean, dar și Otilia Bădescu sau Cristinel Romanescu, oficiali ai federației.

După ceremonia religioasă încărcată de mare emoție, Bozga a fost condus pe ultimul drum, duminică, 14 noiembrie 2010, în jurul orei 15.00. În urma lui au rămas doi părinți zdrobiți de durere, soția care i-a fost mereu alături în ultimii 25 de ani, un frate mai mic și zeci de campioni pe care i-a scos de-a lungul timpului. Recunoscut ca cel mai mare antrenor de tenis de masă din România, Gheorghe Bozga ne-a lăsat și un centru olimpic pentru acest sport, dar și o sală, printre cele mai mari și performante din Europa tenisului de masă.

 | 293 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *