S-a mai dus un fost antrenor al Gloriei: Ion ”Mielu” Voica

La 81 de ani, Ion Voica, cel care în decursul carierei sale a trecut și pe la Gloria, a încetat din viață.

”Mielu”, așa cum era poreclit în lumea fotbalului, a antrenat echipa bistrițeană în sezonul 1986-1987. A fost absolvent al ANEFS în anul 1961 și a primit ulterior titlul de antrenor emerit.

Ion Voica și-a început cariera de tehnician în 1961 și a încheiat-o în 1994. La nivelul Diviziei B a pregătit echipele Politehnica București (actuala Sportul Studențesc), Știința București, Muscelul Câmpulung și Gloria Bistrița. La nivelul Ligii I a antrenat echipa Sportul Studențesc, atât ca principal, cât și ca secund, dar și formațiile Farul Constanța și FC Argeș, ca secund al lui Florin Halagian.

De asemenea, Ion Voica a activat în cadrul Federației Române de Fotbal, ca antrenor federal, cu diferite responsabilități.

Foștii jucători ai Gloriei și-l aduc aminte ca pe un bun teoretician, autor a mai multor cărți despre fotbal. ”Îmi amintesc că a fost printre primii care a anticipat jocul fundașilor fără libero. L-a urcat pe Ghiță Hurloi în linia de mijloc, încercând să dea echipei un om în plus în faza ofensivă”, spune Adrian Florea, actualul antrenor al echipei bistrițene.

Ion Voica e al 6-lea antrenor al Gloriei din ultimii 40 de ani care a trecut la cele veșnice după Alexandru Constantinescu, Ilie Savu, Constantin Cârstea,  Nae Manea, și Ion Nunweiller.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
 
foto: prosport.ro
 | 1.097 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *