S-a întors în Franța și a câștigat CUPA ETTU! Adrian Crișan, prima mare performanță ca antrenor!

Adrian Crișan, cel mai bun jucător român de tenis de masă din toate timpurile, și-a trecut zilele trecute în palmares prima mare performanță din cariera de antrenor.

După ce a câștigat CUPA ETTU și ca jucător (echivalentul fostei cupe UEFA, la fotbal), Crișan a ridicat trofeul și din postura de antrenor.

Bistrițeanul și-a încheiat cariera sportivă în 2020, la 40 de ani, după ce a ieșit de 10 ori campion național în România, de două ori în Germania și o dată în Franța, reușind totodată cel mai bun rezultat din istoria tenisului de masă românesc, locul 5 la Jocurile Olimpice.

Și-a început cariera de antrenor la Bistrița și a reușit în scurt timp să ajungă în finala superligii feminine, pierzând-o însă în fața Stelei.

După doi ani de antrenorat la Bistrița, Crișan a acceptat oferta clubului francez de primă ligă GV Hannebont. El a devenit astfel antrenorul principal al unei formații cu 2 jucători din primii 20 ai clasamentului mondial, Chuang și Karlsson.

Cu sediul în orașul Hannebont din vestul Franței, clubul de tenis de masă este de fapt un centru internațional de antrenament, educație și competiție. Sala are 3500 de metri pătrați dedicați tenisului de masă și găzduiește o academie, tabere de antrenament și evenimente internaționale.

Echipa masculină din prima ligă, cu Adrian Crișan antrenor, a ajuns în finala Cupei ETTU și a pus mâna pe trofeu.

A depășit câștigătorii din 2018 K.S. Dekorglass Dzialdowo. În etapa de deschidere, clubul polonez a câștigat 3:2, dar în retur echipa franceză a câștigat cu 3-1.

Kristian KARLSSON a fost coloana vertebrală. A câștigat două meciuri, cu Jonathan GROTH și cu Jakub DYJAS. CHUANG Chih-Yuan a adăugat al treilea punct la scor.

.

 | 351 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *