Rușine! Gloria ratează șansa de a accede direct în grupele EHF și posibilitatea câștigării primului trofeu!

Final 4-ul Cupei României la handbal feminin s-a desfășurat din nou la Bistrița, de data aceasta în incinta Sălii Polivalente din Unirea. Publicul bistrițean a avut însă șansa în premieră să-și susțină echipa locală în drumul ei spre adjudecare primului trofeu din palmares.

Din păcate, cel mai mare coșmar al bistrițenilor s-a adeverit. Gloria, o echipă care azi a părut lipsită de motivație și pofta de joc, a fost învinsă de un adversar care, deși acum o săptămână pierdea la scor în fața noastră, astăzi și-a dat viața pe teren, reușind în cele din urmă să producă surpriza.

Prima zi a turneului final a debutat cu semifinala dintre CSM București și Dunărea Brăila. Formația antrenată de fostul component al echipei bistrițene de handbal masculin, Costică Buceschi, nu a reușit să producă surpriza așteptată de publicul bistrițean, care vizibil le-a încurajat ceva mai tare pe Brăilence. Dunărea a fost condusă de la un cap la altul al meciului de campioana României CSM București, partida încheindu-se cu scorul de 26-35 pentru fetele antrenate de Bogdan Vasile. Reprezentantele lotului național, Pintea și Neagu, au fost parțial menajate în această dispută, cel mai probabil urmând a fi utilizate la maxim în finala de mâine.

In cel de al doilea meci, debutul a aparținut bistrițencelor, iar în tribune se vorbea deja cu lejeritate de finala de mâine. Gloria s-a desprins la câteva goluri, însă cele câteva parade ale Yuliei Dumanska nu au putut compensa apărarea slabă și greșelile din atac ce au urmat.

Scorul devenea 8-8 în minutul 20, după o eliminare a Laurei Prităvița, iar până la finalul primei manșe s-a mers cap la cap. Fetele au intrat la vestiar la egalitate 15-15, iar cu toate acestea publicul din tribune încă era destins, bine dispus și încrezător.

Actul secund părea, cel puțin incipient, că va aparține alor noastre. Dincă a intrat montată în joc și a reușit să marcheze de două ori consecutiv, însă din nou defensiva Gloriei a fost pe nicăieri și nu a reușit să se organizeze suficient de bine încât să blocheze cu succes angajările pivotului sau deschiderile de pe extreme ale adversarului.

Evoluția ambelor echipe a fost una sincopată până în momentul în care Târgu Jiu s-a văzut în inferioritate numerică cu două jucătoare. În loc să profite de avantaj, fetele Gloriei nu doar că și-au ratat atacul, dar au și încasat un gol, iar oltencele au trecut în avantaj 19-20 și s-au montat mai tare în joc.

Gloria parcă, parcă a început să se trezească pe final, însă ratările repetate și-au pus amprenta prea tare pe elevele lui Pașca, astfel încât totul a devenit mai haotic și nimeni nu părea să vrea să-și asume aruncările decisive de la linia de 9 metri.

Tabela arăta o diferență de două goluri în favoarea fetelor de la Târgu Jiu în minutul 25, iar după ratarea de la 7 metri a lui Nikolic, soarta jocului părea decisă. Degeaba am reușit să revenim la un singur gol diferență și să avem atacul, la cum a decurs prestația bistrițencelor pe durata întregului joc, nimeni nu mai spera într-o întoarcere miraculoasă a scorului. S-a terminat 27-29.

Din tribune am văzut astăzi niște fete foarte slab motivate, pe alocuri panicate, care, cu părere de rău, au tratat cu superficialitate un joc mult așteptat de publicul bistrițean. Pașca, de asemenea, nu a știut să gestioneze partida cu cap și s-a lăsat pe alocuri condus de propriile orgolii, în condițiile în care, după o pasă greșită dată de Seraficianu, nu a mai introdus-o deloc pe aceasta pe durata întregii partide, deși Nikolic a arătat o formă mediocră în jocul de astăzi.

Nu ne rămâne decât să sperăm că publicul băștinaș va avea puterea de a ierta această neureușită și va fi prezent mâine în număr suficient de mare pentru a le susține pe fete în finala mică contra Brailei.

Au marcat pentru Gloria: Bianca Bazaliu (6), Nicoleta Dincă (5), Melinda Terec (3), Tamires Morena Frossard de Araujo (3), Nina Zulic (3), Laura Pristaviță (2), Sonia Seraficeanu (2) Paula Posavec (1), Zeljka Nikolic (1), Florina Chintoan (1)

Tibi Titieni

 | 2.220 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

6 Comments

 1. Maine ne bate si Braila. :)) Buceschi asteapta demult o revansa.

  Post a Reply
 2. Victoria celor de la Tg Jiu este mai de succes ca locul 3 al Gloriei!! După finala mică sper ca respect pt publicul bistrițean ,antrenorul aceste echipe sa își anunțe demisia!

  Post a Reply
 3. L-am schimbat de prost si l-am readus de bun.
  Acest club a avut întodeauna buget, parțial jucătoare dar NICIODATĂ ANTRENOR.
  Locul 3 întâmplator.
  Tot sezonul nu am jucat, jucam la fel in ultimii cinci ani: fără viteza, fără scheme de joc, doar pătrunderi individuale iar de joc in superioritate numerica ce sa mai spunem ( de la înființare nu știm sa profitam), asta spune multe – adică nu se repeta la antrenamente și “antrenorul’ habar nu sre.
  DEMISIA!

  Post a Reply
  • Credeam că sunt singur care am văzut aceste lucruri!! Este perfect adevărat ce ai spus!! Avem un loc 3 nemeritat. Păcat pt publicul bistrițean care este deosebit!! Merita ceva mai bun acest public!

 4. Susțin celor scrise anterior. Nu avem antrenor!

  Post a Reply
 5. No aşe! Cît mai multe romîncuţe, chiar dacă 80% sînt praf şi pulbere. Mulṭumim ministrului Novak!

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *