Rosu la semafor!!!

Rosu la semafor!!!

Ca întotdeauna, Marele Premiu de F1 din Canada È™i-a luat tributul. Zidul Plângerii a fãcut nu mai puÈ›in de 4 victime, iar regulamentul aberant care interzice intrãrile la pit stop i-a scos din cursã pe principalii combatanÈ›i, L. Hamilton È™i K. Rai-kkonen. PlecaÈ›i de pe locul 1, respec-tiv 3, cei doi piloÈ›i  s-au ciocnit la semaforul roÈ™u postat la ieÈ™irea din
standuri.

Pentru a doua oarã, pit stopul a fost fatal pentru Hamilton (care a pierdut anul trecut podiumul tot pentru o prostie fãcutã la realimentare), care
de data aceasta l-a lovit pe finlandez din spate când acesta era oprit la semaforul care interzicea ieÈ™irea din
standuri.

Conjunctura aceasta a fost favorabilã echipei alb-albastre de la BMW. R. Kubica, plecat de pe pozi-È›ia a doua, a câÈ™tigat astfel Grand Prix-ul de la Montreal, secondat de colegul sãu, N. Heidfeld aducând o dublã pentru BMW. Pe locul III a venit D. Coulthard, ca o încununare a temperamentului sãu scoÈ›ian, care l-a ajutat sã-È™i menÈ›inã bolidul în pista buclucașã.

Dupã aceastã cursã, ierarhia s-a modificat esențial la constructori și mai ales la piloți. Polonezul Kubica a preluat conducerea cu 42 de puncte, Hamilton și Massa sunt cla-sați pe pozițiile a 2-a și a 3-a iar favoritul Raikkonen se aflã abia pe poziția a 4-a, cu 35 de puncte.
Premiul de consolare îi revi-ne din nou lui Fernando Alonso care, pânã în turul 46, a fãcut o cursã superbã însã, urmãrindu-l pe Heidfeld, a pierdut controlul maÈ™inii È™i a ieÈ™it în decor.

 | 100 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On