România l-a scăpat printre degete, Ucraina l-a naturalizat! Junior Moraes, convocat la naționala Ucrainei

Junior Moraes, fostul atacant al Gloriei, are 16 goluri marcate în 21 de meciuri la Shakhtior Donetsk și a fost convocat pentru prima dată la naționala Ucrainei.

Unul dintre cei mai buni marcatori care au îmbrăcat tricoul Gloriei  a obţinut cetăţenia ucraineană, astfel că selecţionerul Andrei Şevcenko l-a chemat la lot, pentru primele două jocuri din preliminariile pentru EURO 2020.

Moraes a ajuns la o cotă de 3 milioane de euro, după ce a fost adus la Gloria pe 5000 de euro de la o echipă modestă din brazilia, la insistențele lui Marius Șumudică, antrenorul bistrițenilor în 2010.

În 2011, brazilianul a fost aproape de un transfer la Steaua, dar Jean Pădureanu a cerut 1.250.000 de euro, iar Gigi Becali n-a vrut să dea decât un milion. Jucătorul a ajuns la Metalurg Donetsk, însă suma de transfer, 1,4 milioane de euro, nu a ajuns niciodată în conturile clubului bistrițean.

Moraes a fost imprumutat apoi în Bulgaria pentru un an, la TSKA Sofia, a revenit la Metalurg unde a mai jucat 3 sezoane.În 2015 a fost transferat la Dinamo Kiev iar după o perioadă scurtă în China s-a întors la echipa ucraineană. Peste tot pe unde a fost a marcat multe goluri, fiind apreciat ca un atacant de mare valoare.

 

 | 2.844 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Totusi unde au ajuns cei 1,4 milioane euro?

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *