România intră în Formula 1! Echipa a primit acceptul FIA!

Echipa Forza Rossa, finanțată de un grup de oameni de afaceri români, a primit acceptul Federației Internaționale de Automobilism (FIA) pentru a concura în Campionatul Mondial de Formula 1, a scris, marți, pe blogul său, jurnalistul britanic Adam Cooper.

La 11 aprilie, FIA anunța că o candidatură "de înalt standard" a fost primită de forul internațional, iar echipa Forza Rossa este într-un proces de investigații suplimentare.

Deși FIA nu a comunicat oficial decizia sa, Adam Coper, jurnalist cu o experiență de 30 de ani în domeniul competițiilor automobilistice, noteză că federația cu sediul la Paris a acordat un loc pe grila CM de Formula 1 echipei române, după ce a stabilit, săptămâna trecută, că proiectul beneficiază de o finanțare viabilă.

În decembrie 2013, Federația Internațională de Automobilism a deschis o procedură pentru atragerea unor noi echipe în Marele Circ, iar primul team acceptat a fost Haas Formula, patronată de omul de afaceri american Gene Haas. Însă această ar putea să-și amâne debutul în Marele Circ pentru anul 2016, din motive de ordin logistic.

În schimb, Forza Rossa ar putea, potrivit sursei citate, să ia startul în Formula 1 chiar de la ediția 2015 a competiției. Față de Haas, Forza Rossa ar beneficia în plus de un acord pentru folosirea motoarelor Renault și de o uzină lângă Munchen, care aparține fostului conducător al echipelor Force India și Hispania Racing, germanul de origine română Colin Kolles.

Echipa română are legătură cu Forza Rossa, unicul importator Ferrari pentru România, Bulgaria și Republica Moldova. Începând cu 2011, compania este și reprezentant exclusiv al mărcii britanice Lotus în România, Serbia, Muntenegru și Republica Moldova.

Forza Rossa este deținută de soții Camelia și Ion Bazac (fost ministru al Sănătății) prin Forza Rossa Holding.

În acest moment, în Formula 1 concurează 11 echipe, iar cu Haas și Forza Rossa numărul acestora va ajunge la 13.

sursa: mediafax

 | 959 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *