Rodna, circ fără bani la Jelna

– sprijinită de Primărie pentru a începe campionatul, Minerul Rodna s-a făcut de minune la Jelna, unde a ieșit de pe teren în minutul 80, după 4 eliminări (3 dintre ele fiind pentru scandal) și un prefăcut accidentat. Scorul era 7-0 pentru Jelna.

Minerul Rodna a făcut scandal pe terenul din Jelna, în fața unei echipe care și-a așteptat adversarul cu majorete și cu bere de final. Nimic nu prevestea scandalul din teren, la un meci între două formații diferite ca valoare de la cer la pământ. Pe de o parte Jelna, bine așezată, omogenă, formată din jucători performanți la nivelul ligii a 4-a. De cealaltă Rodna, cu mulți juniori, recalcitrantă, arțăgoasă, pusă pe scandal. Meciul s-a încheiat de fapt în minutul 6, când era deja 2-0 pentru echipa lui Ionele, printr-un autogol și o lovitură liberă executată de Berețchi. Dar de-abia se pornise circul. La o fază de ultim apărător tratată cu eliminare de arbitrul Gotea, rodnenii s-au pus pe central și l-au înjurat din toate pozițiile. Gotea a arătat curajos al doilea roșu, iar după 4 minute chiar și pe al treilea, în mod justificat, unor jucători care aproape că-și implorau eliminările. Mai mult, unul dintre scandalagii, Octavian Frunză, l-a și pocnit pe central, cu o lovitură de picior, ca la K1. Fără 3 oameni, Rodna a mai primit ușor 3 goluri până la pauză și încă două în repriza secundă. Pe final, noul intrat D. Frunză a cerut și el două avertismente, iar apoi l-a răsplătit pe Gotea cu câteva palme. Arbitrul nu s-a mai putut abține și a contrat și el cu un croșeu la stomac, pentru ca show-ul să fie total. În minutul 80, la un semn de pe margine, un jucător din Rodna cade secerat de unul singur și nici în ruptul capului nu mai vrea să se ridice. Meciul se închide conform regulamentului care spune că nu poate continua cu o echipă care rămâne în 5 jucători de câmp.

Arbitraj

Gabriel Gotea a judecat poate prea aspru faza în care i-a arătat cartonașul roșu fundașului Bodea, considerând că a faultat în poziție de ultim apărător. De acolo a plecat scandalul, la care Gotea a încercat să-i facă față. A ieșit un pic cam șifonat din duelurile cu cei doi Frunză, celui de-al doilea răspunzându-i cu un pumn la ficați. N-a arbitrat rău, dar n-a simțit pulsul meciului, pe care și-l putea face ușor cu un pic de diplomație.

Atmosferă

Cei care se ocupă de Progresul Jelna dau un exemplu foarte bun pentru fotbalul din județ. Organizării excelente i s-a adăugat de această dată și un spectacol de majorete. Da, de majorete. Fete frumoase, îmbrăcate în echipamentul gazdelor, dansând frumos la mijlocul terenului, înainte de meci și în pauză, dar și în tribune pe parcursul meciului. N-a lipsit nici berea de final oferită oaspeților, în cel mai exemplar fair-play.

Jucătorul meciului

Gigi Berețchi ”“ veteranul celor din ”Jelna” a tras echipa după el, fiind într-o mare poftă de joc. A marcat și două goluri, unul mai frumos ca altul. La forma pe care o arată, poate concura cu succes la titlul de cel mai bun atacant din județ.

Progresul Jelna: Întărită cu Gordea de la Telciu și cu Hâlmu de la Năsăud, echipa lui Traian Ionele are toate șansele să învingă orice echipă din liga a 4-a. Cu Berețchi în mare poftă de joc, cu Mureșian și Șomodi prieteni mari cu mingea, dar și cu Macovei sau Vărărean stăpâni pe părțile laterale, Progresul Jelna nu avea cum să piardă acest joc, chiar 11 la 11. Păcat că echilibrul numeric a durat doar 20 de minute.

Minerul Rodna: Ultimul mohican al echipei care speria toată liga a 4-a, Octavian Frunză, își poate agăța liniștit ghetele în cui. Nu mai face față nici fizic, nici mental jocului de fotbal organizat în mod civilizat. A fost pus pe harță din primele minute și i-a incitat pe toți ceilalți jucători din echipa lui. În rest, o echipă tânără, cu câțiva jucători talentați, muncitori, cu care antrenorul Talpoș ar putea face treabă bună în viitor.

Jelna ”“ Rodna 7-0

Au marcat: Berețchi (min. 6 și 55), Gordea (min. 27 și 40), Clapa (30), Ani (65), Colța (5 – autogol)

Jelna: Pop, Macovei, Vărărean, Bugnar, Mureșian, Șomodi, Tot, Berețchi, Hâlmu, Gordea, Clapa. Au mai intrat: Gavriloaie, Ani, Arcălean, Bâzdâra.

Rodna: Anca, Schuler, Buta, O. Frunză, Mariașiu, Ciurean, Vilinczi, Colța, Ivan, Muntean, Bodea. Au mai intrat: Pomohaci, Almășan, D. Frunză, Someșan.

Eliminări: Buta, Ciurean, O. Frunză, D. Frunză

Au arbitrat: G. Gotea – C. Huzmezan, D. Berari.

Observator: Olimpiu Gheorghe.

 | 176 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On