Rezultate bune la atletism, juniori 2: Daniel Rus, campion național de sală! Musteață, locul 4!

La Bacău, s-au desfășurat Campionatele Naționale de sală pentru juniori 2. Bistrițenii au avut rezultate remarcabile, reușind să se întoarcă acasă cu un titlu național, un loc 4 și mai multe clasări în primii 10.

Daniel Rus de la Liceul cu Program Sportiv a terminat cursa de 3000 de metri pe primul loc, cu 9:08,37. Campion național de cros anul trecut, sportivul antrenat de Silvia Mureșan și Ioan Zanca și-a confirmat valoarea și a făcut un pas mare în vederea selecției la lotul național, pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European. El a mai prins și un loc 7 la 1500 de metri.

De asemenea, Emanuel Musteață,sportiv antrenat de Alin Cucerzan a terminat pe 4 proba de 1500 de metri și pe 5 cea de 800 de metri. Tot un loc 5 a prins și Nicoleta Burduhos, sportivă de la CSM Bistrița, antrenată de Dragoș Mihali. Pe locul 6 la 3000 de metri a venit un alt sportiv de la LPS, Constantin Pahone, antrenat de Alina Cucerzan. Pe locul 7 la 60 de metri plat s-a clasat Geta Mănăstire (antrenori Silvia Mureșan și Ioan Zanca).

Cu toate astea, antrenorul emerit Ioan Zanca trage un semnal de alarmă privind atitudinea conducătorilor față de sportul de performanță. ”Din cele cinci concursuri de pregătire în sala din acest sezon (Bacău sau București) la care a participat Daniel Rus, trei au fost plătite de părinții sportivului, iar antrenorii și-au plătit singuri deplasările. Clubul la care este legitimat sportivul, LPS Bistrița a aprobat pentru acest campion o singură competiție de pregătire și verificare în sală, la Campionatul Național de seniori și tineret, etapa  l, desfășurat la sfârșitul lunii ianuarie în localitatea București și această participare de la etapa – finală din Bacău. Oare unde vom ajunge cu această atitudine?”, scrie Zanca pe facebook.

 | 928 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *