Rezistă, Tăbârcă, rezistă!

– pe modelul lui Bonetti, care a rezistat presiunii de la Dinamo și a reușit să redreseze echipa, Sandu Tăbîrcă trebuie să arate și el că poate trece peste momentele grele ale Gloriei. Deocamdată, umilință totală, 5-1 la Craiova.

Gloria traversează cel mai slab început de sezon din istoria ei în prima ligă. Niciodată în toate cele 19 sezoane pe prima scenă nu s-a întâmplat ca echipa bistrițeană să nu câștige nici un meci în 5 etape. Chiar dacă au mai fost debuturi slabe, în special cel cu Sabău în primul an la Bistrița, când a scos doar 5 puncte în 8 etape, acest campionat are cel mai prost debut dintre toate. Cu doar două puncte în 5 etape și cu 8 goluri primite în ultimele meciuri, Gloria e în suferință. O suferință venită în principal de pe urma lotului stabilit la începutul sezonului, lot în care nu se regăsesc variante viabile pentru apărare. În ciuda unui joc ofensiv destul de bun, greșelile individuale din defensivă sunt capitale. Așa s-a întâmplat și sâmbătă la Craiova, acolo unde formația lui Tăbîrcă a luat 5 goluri din cauza unei apărări superficiale, apărare depășită clar la toate capitolele. Urmează un joc cu Internațional Curtea de Argeș, care poate da o gură de oxigen clubului condus de Jean Pădureanu sau îl poate afunda adânc în subsolul clasamentului.


Mulți mi-au spus să-mi dau demisia, dar mi se pare că e de datoria mea să lupt pentru această echipă. Încercăm să găsim soluții în apărare, dar a juca defensiv când ai probleme pe linia de fund nu cred că e o variantă. Nu marchezi și oricum vei primi gol. De aceea prefer jocul ofensiv, încercând să ținem mingea departe de poartă.
– Sandu Tăbîrcă

Doi brazilieni de 29 de ani, în probe

Doi brazilieni se află în probe la Gloria. Jucătorii, ambii în vârstă de 29 de ani, au fost aduși direct din Brazilia de către impresarul Ionel Preda și se vor afla în probe timp de aproximativ 2 săptămâni. Rafael Toledo este fundaș dreapta și a evoluat la echipele Juventus Sao Paolo și Atletico Paranaense, iar Johnes Santos este atacant.

„Este vorba de doi jucători care nu au mai evoluat în România, au venit direct din Brazilia. Vrem să mai întărim lotul până în 10 septembrie, când se încheie perioada de transferări. Poate vom mai aduce și fundași, dar încă nu știm nimic concret” a declarat Răzvan Grec, directorul general adjunct al Gloriei.

 | 153 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On