Restul e cancan! Un editorial de Augustin Danci!

 

În ultima perioadă, în rubrica de monden la sportulbistritean.ro, am publicat o serie de articole "altfel", despre fotbaliștii din județul nostru. Pe lângă meciuri, scoruri, clasamente, cronici sau negrii lui Nae Manea, v-am prezentat câteva aspecte inedite din viața unor fotbaliști. Ați aflat, de exemplu, că Marius Gotea trăiește o poveste de iubire cu Lavinia sau că Pop Cornel are un tatuaj pe care-l sărută de fiecare dată când dă un gol. Pe lângă interesul ridicat pentru astfel de materiale, care aduc culoare în încrâncenarea din fotbalul județean, au apărut o serie de comentarii și injurii, pe pagina noastră de internet. Au fost înjurați atât cei care apar în articole, cât și cei care le-au scris.

Discuția e lungă și interminabilă și întotdeauna vor exista unii care vor spune că sportul nu e cancan. Da, meciurile propriu-zise, rezultatele, clasamentele, nu sunt can-can. Dar sportul în ansamblul său, ca și politica sau afacerile, au elemente de cancan. De altfel, tot ce trăim are și cancan, monden, bârfe sau discuții despre unul sau altul. Și în preistorie, în peșteri, erau mai interesante gravurile cu femei dezbrăcate sau cu o scenă de dragoste. E în firea omului și nu putem schimba asta. Oricât am vrea să părem de serioși, avem parte și de cancan. Sigmund Freud, părintele psihanalizei, a avut și el o amantă despre care se vorbea în vremea aceea, Eminescu s-a iubit cu Veronica. Era Can-Can? Poate. Dar erau, dincolo de astea, fapte care i-au inspirat în cercetări, în scrieri. Poate comparația e deplasată dar așa e și cu fotbaliștii noștri. Ce fac în viața privată, cum o trăiesc, se poate răsfrânge la felul cum joacă.

Un fotbalist "o arde"nopțile prin cluburi și joacă prost, altul are o relație stabilă, e mai liniștit și joacă bine. Vă place sau nu, can-can-urile influențează fotbalul și au o oarecare importanță. Și, dincolo de asta, oricărui om normal la cap îi place o poveste interesantă, fie ea și de dragoste, poate mai mult decât cronica unui meci. Dovadă stau miile de vizualizări la astfel de articole mondene.

Nu ne transformăm în ziar monden, vom trata cu seriozitate și vom reda toate sporturile din județ, cum am făcut-o și până acum.Dar e o "țărăneală maximă"să înjuri ca la ușa cortului, fără a-ți da numele, din spatele unui monitor, doar pentru cineva că are o relație FRUMOASÄ‚ și apare în ziar.  

Augustin Danci

 | 1.261 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *