Respect vredniciei

Mulți consideră averea ca scop final al existenței omului pe pământ. Dar învățații (incluzându-i și pe clerici) se străduiesc de multă vreme să ne atragă atenția asupra stadiului de trăire spirituală. Este adevărat că este imperios necesar să ai cele trebuincioase vieții. În anumite limite. Și să nu te oprești la ele ca la un obiectiv final.

Mi-a venit în minte asemenea învățătură în aceste zile, când marele nostru Ilie Năstase, după o viață în tenis, învingător sau învins, adulat pe marile „court-uri” de pe mapamond, a fost distins de statul francez cu titlul de „Cavaler al Legiunii”. A fost frumos din partea lui atunci când a spus: ”aș vrea să împart distincția ce mă onorează cu Ion Țiriac, în compania și cu ajutorul căruia m-am făcut cunoscut în arena internațională …”.

Trăirile spirituale din sport mi-au fost resuscitate și când am primit vestea că F. R. Handbal și fundația „Casa Campionilor” vor organiza un eveniment special în onoarea campionilor mondiali care au cucerit șapte titluri supreme! Trei antrenori de legendă: Nicolae Nedef, Oprea Vlase și Constantin Popescu, împreună cu 50 de jucători și jucătoare care sunt în viață vor fi onorați, inclusiv de statul român, prin decorare. Vor lipsi creatorii creatorilor: Ion Kuntz, Ghermănescu și Popescu-Colibași, plecați spre cele veșnice.

Și nu pot să nu „ard” spiritual și pentru sportivii Bistriței onorați cu titlul de „cetățeni de onoare” ai municipiului pentru deosebitele izbânzi.

Și chiar dacă până astăzi nu a căpătat meritatul titlu de „cetățean de onoare” al Bistriței, doctorul Radu Negulescu se înscrie merituos pe tabloul marilor personalități ale urbei noastre.

Performanțe prestigioase în lumea tenisului de masă, campion european, deținător cu echipa CSM Cluj, în cinci ediții, a Cupei Campionilor Europei, multiplu campion național, maestru emerit al sportului, dr. Radu Negulescu, fiu autentic al citadelei noastre, nu uită nici acum, după mai bine de patru decenii, locul și oamenii cu care s-a „așternut la drum”.

Personal ne face mărturisiri în cartea sa de memorii „Viitorul vine din trecut”, luni, 23 martie, odată cu lansarea ei în locația „Coroana de Aur”.

Cu asemenea campioni, zidurile cetății și-au pierdut rostul! Să-i omagiem …

 | 214 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On