Remiză săracă în fotbal

Penultima etapă a Ligii a IV-a la fotbal a programat, pe terenul de la Jelna, partida dintre Progresul din localitate și Victoria Uriu. Cele două echipe au terminat la egalitate un meci modest, cu puține ocazii de gol.

Filmul meciului.

Început slab de partidă pentru cele două echipe, fără ocazii în primele minute. Jelna caută parcă mai hotărâtă poarta adversă, dar șuturile lui Mureșian și Bâzdâră, din prima jumătate de oră, nu nimeresc ținta. În minutul 35, Hâlmu execută o lovitură liberă de pe stânga, mingea prinde efect și se duce în bară, de unde este reținută de portarul Cojeriu. Contrar cursului jocului, Victoria Uriu avea să deschidă scorul în minutul 40. Breharu prinde un șut fabulos de la 30 de metri, mingea se duce peste portarul Pop și intră în poartă (0-1). Clapa are șansa egalării după numai două minute, dar nu reușește să-l învingă pe același Cojeriu și Jelna intră la cabine condusă cu 1-0. Ionele schimbă la pauză, aruncându-i în luptă de Berețchi și Gordea și jocul se schimbă încă din debutul reprizei secunde. În minutul 47, Berețchi îl deschide foarte bine pe Clapa, pe partea dreaptă, dar acesta trimite tare, în portar. Asaltul la poarta oaspeților continuă, dar nici Gordea nu nimerește ținta, dintr-o poziție ideală. Golul egalării avea să vină în minutul 67. Vărărean centrează în careu, portarul scapă mingea în față, iar Gordea îndeplinește o simplă formalitate și marchează pentru 1-1. Jocul se precipită și ambele echipe vor să dea lovitura de grație. Rus de la Uriu și mai apoi Macavei de la Jelna, au golul victoriei în bocanc, însă cei doi portari se află în zi de grație. Finalul de meci mai aduce o ocazie mare de gol pentru Uriu, dar același Rus nu-l poate învinge pe Pop, după ce inițial goal-keeper-ul Jelnei a scos un șut foarte bun al lui Brumă. Scor final, Progresul Jelna – Victoria Uriu: 1-1.

Jucătorul meciului.

Gordea a schimbat fața jocului Jelnei. Introdus la pauză de Ionele, Gordea a dat vigoare atacului echipei gazdă, marcând și golul egalizator și răzbunând ratările exasperante ale lui Clapa. A dat din nou dovadă de eficiență, având nevoie doar de două ocazii pentru a marca.

Arbitraj.

Sorin Griga a condus bine un meci care nu i-a pus probleme aproape deloc, dovadă fiind faptul că nu a acordat decât două cartonașe galbene (Breharu și Roș, ambii de la oaspeți).

Atmosferă.

Partida s-a disputat în fața a aproximativ 50 de spectatori, fără majorete de această dată. A fost ultimul meci acasă al echipei din Jelna, echipa gazdă încheind, în fața propriilor suporteri, un sezon destul de bun.

Progresul Jelna

Echipa lui Traian Ionele a început
slab meciul, dar și-a revenit pe parcurs. Antrenorul gazdelor a demonstrat încă o dată că este inspirat la schimbări, introducerea lui Gordea și Berețchi schimbând fața jocului. A lipsit însă Șomodi, un jucător care de multe ori face diferența. Oricum, pe final de sezon, echipa din Jelna pare cam obosită, lipsită de strălucirea din alte meciuri.

Pop; Macovei (Ani `83), Vărărean, Tot, Arcălean, Bugnar, Mureșian, Bâzdâră (Gordea `46), Hâlmu (Berețchi `46), Cucuiet, Clapa

Victoria Uriu

Fără jucători tehnici, exceptându-l pre Brumă, Uriu este una dintre cele mai organizate echipe. Cu jucători care stau bine în teren și rezistă fizic timp de 90 de minute, deși au întâlnit adversari mult mai tineri, Uriu putea câștiga meciul. Este exemplul unei echipe care arată că joacă fotbal din plăcere și o face destul de bine.

Cojeriu; Dușa, Zegrean, Neamț, Tarța, Roș, Oroșanu, Breharu (Calincău `70), Rodilă, Brumă, Rus

Arbitri: Sorin Griga; Bogdan Mâti, Andra Hiticaș.

Observator: Horațiu Pârțiu

 | 277 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On