„Recomand tuturor bistrițenilor să practice exercițiul fizic în mod susținut”

Finalul de an este un prilej de bilanț și pentru conducătorii sportului bistrițean. Iată ce ne-a declarat Constantin Florian, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bistrița-Năsăud

Cum a fost anul 2012 pentru directorul DJTS?

A fost cel mai bun an din punct de vedere al rezultatelor sportive datorită medaliei de bronz obținută la jocurile Olimpice de către Răzvan Martin la haltere. Sportivi din județul nostru au mai obținut medalii la Jocurile Olimpice, dar în momentul obținerii acestora aveau statutul de dublu legitimat sau nu mai erau legitimați la structuri sportive din județul nostru. Medalia olimpică obținută în acest an de Răzvan este singura obținută de un sportiv legitimat la un club din județul nostru.

Cât ați realizat din ceea ce v-ați propus in 2012?

Am obținut foarte multe medalii la campionate europene, campionate mondiale, jocuri balcanice, etape de cupe europene, cupe mondiale și peste 600 de medalii la campionate naționale. Pe partea de tineret am repornit activitatea Centrului de Tineret, doar în ultimul semestru s-au derulat un număr de trei programe în contextul Programul Național Centre de Tineret și două programe din Programul Național P2.

Ce ne puteți spune despre neâmplinirile anului 2012?

Neâmplinirile sunt legate de modul de modernizare și dezvoltare a bazelor sportive și de tineret, care țin de fapt de cauze din afara direcției, finanțarea slabă primtă în acest domeniu.

Care este evenimentul sportiv care v-a adus cea mai mare satisfacție în 2012?

Jocurile Olimpice pentru medalia de bronz obținută de către bistrițeanul Răzvan Martin.

Decepția sportivă a anului 2012?

Este legată tot de Jocurile Olimpice, pentru ghinionul avut la gimnastică artistică băieți și pentru ratarea halterofilului Gabriel Sâncrăian.

Ce părere aveți despre reânfințarea Ministerului Tineretului și Sportului?

Sunt sigur că reânfințarea noului minister ne va aduce pe noi la un alt rang, cel al ordonatorilor principali de credite.

Ce vă propuneți pentru anul care vine?

Îmi propun să demarăm activitatea “ Centrul de Excelență”, una din activitățile care demarează începând cu acest an este Centrul de zi pentru preșcolari. În domeniul tineret vrem să dezvoltăm activitatea Centrului de Tineret. În ceea ce privește modernizarea și dezvoltarea bazelor sportive și de tineret, Colibița rămâne obiectivul prioritar ca baza sportivă și centru de agrement pentru tineret, iar în trimestrul doi al anului viitor ne vom axa pe centrul de agrement de la Fiad.

Un gând de final de an pentru iubitorii sportului bistrițean?

Le mulțumesc tuturor celor care iubesc sportul, de asemenea recomand tuturor bistrițenilor să practice exercițiul fizic și sportul în mod susținut.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro

 

 | 476 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *