Real Șirioara, ca-n vremurile bune

Trecerea anilor și desființarea echipei Real Șirioara nu a distrus însă spiritul uneia dintre cele mai populare echipe din anii 70, Real Șirioara. Foștii jucători ai echipei și-au amintit și au retrăit momentele de glorie ale echipei Real Șirioara. Aceștia s-au adunat săptămâna trecută pentru a disputa un meci amical împotriva unei echipe formate din foști jucători care au evoluat la echipele județului de-a lungul anilor. Meciul a fost organizat de către Ioan Encean, unul dintre fondatorii echipei Real și s-a desfășurat pe terenul sintetic de la Școala Generală ”Lucian Blaga”. Partida a fost una destul de spectaculoasă cu un ritm crescut, faze de poartă și încrâncenare. Avându-l în teren și pe Toma Ivan, Real Șirioara a reușit să câștige, impunându-se cu scorul de 8-7. Nu au lipsit nici glumele între fotbaliștii ce-au evoluat în județ, amintindu-și de rivalitățile din acea perioadă. După meci, foștii fotbaliști au avut parte de o masă festivă, alături de soții.

La Real Șirioara au evoluat, de-a lungul timpului după retragerea din fotbalul mare, importanți fotbaliști bistrițeni, printre care îi amintim pe Paul Cervenski, Dorel Cilean, Teodor Toma, Moisil Buzan, Ioan Encean sau Traian Ionele. Echipa a fost înființată în anul 1975 și a reușit rezultate remarcabile pe plan județean, câștigând și finala pe județ a Cupei României. Real Șirioara s-a desființat însă în anul 1996.

La Real Șirioara 75 au jucat: Stelică Pătraș, Ioan Encean, Călin Moldovan, Stelian Fechete, Adi Rus, Daniel Meșter, Toma Ivan, Dorel Sângeorzan, Stelian Suciu, Cristian Morar, Dumitru Filip.

Echipa divizionară i-a adunat pe Traian Ionele, Eugen Socaci, Augustin Rusu, Teodor Toma, Moisil Buzan, Valentin Pătraș, George Bor, Marian Bârsan, Ioan Vâsc, Lucian Feier.

 | 198 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On