Răzvan Radu: „Orice bistrițean și-ar dori să joace la Gloria”

Începutul anului 2013 l-a prins pe Răzvan acasă cu familia, dar și aproape zilnic la o miuță pe baza sportivă Raoul, alături de foștii lui colegi, prilej cu care am reușit să realizăm un mic interviu.

 

Puțini bistrițeni mai știu câte ceva despre Răzvan Radu…

Sunt în vacanță cu familia, aștept să mă prezint la pregătiri la Delta Tulcea, echipă cu care mai am contract până la finele acestui campionat.

Cum a fost anul 2012 pentru tine?

Din punct de vedere sportiv nu pot spune că a fost un an bun, deoarece în turul acestui campionat am jucat foarte puțin.

Care este motivul pentru care nu ai jucat?

Deși m-am pregătit bine nu am reușit să intru în grațiile antrenorului Gache.

Există probleme financiare și la Tulcea?

Ca la majoritatea cluburilor din liga a I-a și liga a II-a, și la noi există probleme cu banii. Avem ceva restanțe finaciare dar avem promisiuni că acestea se vor rezolva.

Ce părere ai despre situația actuală a Gloriei?

Fiind bistrițean, îmi pare sincer rău că s-a ajuns în această situație, aș fi foarte dezamăgit dacă s-ar întâmpla ceva mai rău, mai ales că este clubul unde am debutat în prima ligă.

Te bate gândul unei reîntoarceri la Gloria?

Orice bistrițean cred că și-ar dori să evolueze acasă, deci și eu m-aș reîntoarce cu drag acasă dacă aș primi o ofertă.

Ce-ți dorești pentru anul 2013?

În primul rând sănătate mie și familiei și să reușesc să joc cât mai multe partide în returul acestui campionat.

 

 

Cine este Răzvan Radu

Născut în 25 noiembrie 1984, Răzvan a început să joace fotbal la CSS Bistrița. La 14 ani pleacă la Ivansuc Cluj după care în ediția de campionat 2001/2002 se întoarce la Gloria și la doar 17 ani debutează pe prima scenă a fotbalului sub conducerea lui Remus Vlad. Anunțat ca o mare speranță a fotbalului bistrițean, Răzvan prinde șase jocuri în ediția 2002/2003, când Gloria reușește să termine campionatul pe locul III, cea mai bună clasare în prima ligă, după care este împrumutat să se „mai coacă” în liga a II-a la Dacia Mioveni timp de un campionat și jumătate.

Se întoarce la Gloria în vara lui 2005, odată cu instalarea ca antrenor pe banca bistrițenilor a lui Ioan Ovidiu Sabău, dar nu mai reușește să intre în grațiile antrenorului. După terminarea turului este dus de către Aurelian Băbuțan, impresarul jucătorului, alături de Măjer și Lorincz la Oțelul Galați, care îl împrumută la concitadina Dunărea. În edițiile de campionat 2007/2008 și 2008/2009 joacă la divizionara secundă FC Bihor Oradea, după care pleacă un campionat la Gloria Buzău, iar din vara lui 2010 ajunge la Delta Tulcea.

Leon Buhai

 

 

 | 214 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *