Răzvan Martin, un nou record național

Elevul lui Mugur Saranciuc revine în forță, reușind să cucerească 3 medalii de aur la Galați, la Cupa României pentru juniori II.

Orașul Galați a găzduit Cupa României la haltere, juniorii II având șansa să-și etaleze forțele înaintea Campionatelor Europene din Franța din luna iulie. Centrul Olimpic și CSM Bistrița au deplasat pe malul Dunării mai mulți sportivi, majoritatea dintre ei întorcându-se acasă cu medalii. Răzvan Martin, elevul antrenorului emerit Mugur Saranciuc, a ieșit din nou în față, după ce la categoria 69 kg a câștigat 3 medalii de aur, reușind să stabilească un nou record național, ridicând 126 kg. Totuși, Saranciuc nu s-a arătat încântat de performanța elevului său, declarând că așteaptă mai mult de la el: „Nu este cine știe ce, eu nu sunt mulțumit de rezultat. Cu astfel de rezultate nu va face nimic luna viitoare la Mondialele de juniori I. Dacă va concura la 62 de kilograme va bate alte recorduri. Rămâne să se ia o hotărâre în privința participării lui fie la Europenele de juniori II din Franța, fie la Olimpiada din China”.

O altă sportivă ce se anunță de perspectivă e Andreea Pintea (antrenori Chivu – Fătu), tot 3 medalii de aur câștigate la categoria 40 de kg. Ceilalți sportivi care au urcat pe podium au fost: la fete – Alina Iriza cu 3 medalii de bronz (36 kg, antrenor Saranciuc), Alexandra Varga – o medalie de aur și 2 de argint (44 de kg), Larisa Moldovan – 1 medalie de bronz (58 de kg); la băieți – Dănuț Macavei – 3 medalii de argint (45 de kg), Alexandru Șandru – 3 medalii de aur (50 de kg), Marian Frenț – 3 medalii de argint și Paul Negreș – 3 medalii de aur (85 de kg). Ileana Seica (40 de kg) și Cristian Pop (62 de kg) s-au clasat pe locul 4.

Sportivul Dănuț Macavei a reușit să câștige medaliile de argint la categoria 45 de kg, deși era accidentat, în timp ce Alex Șandru ne va reprezenta la Europenele de juniori II din Franța.

Sunt performanțe bune obținute de sportivii noștri. Avem câțiva de perspectivă, cum este Pintea, o sportivă care a câștigat medalii de aur, deși s-a apucat de haltere doar de câteva luni. Sperăm să îl avem la Europene și pe Martin alături de Șandru.
Adrian Chivu

 | 152 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On