Răzvan Martin, triplu campion european

Răzvan Martin și-a atins obiectivul propus și a reușit să obțină trei medalii de aur la Campionatul European de haltere pentru Juniori. Triplu campion european și medaliat cu bronz la Mondiale, sportivul legitimat la CSM Bistrița și antrenat de Mugur Saranciuc spune că 2009 este cel mai bun an al său.

”Vreau mai mult, vreau să ajung campion european” declara halterofilul Răzvan Martin în luna iulie, imediat după ce a obținut bronzul de la Mondiale. Optimismul său a fost justificat prin performanța obținută la competiția ce s-a desfășurat în Suedia. Bistrițeanul a câștigat, la categoria 69 de kilograme, trei medalii de aur, la smuls, la aruncat și la total. ”Sunt fericit că am reușit ce mi-am propus. Mă gândeam că o să fie puțin mai greu, dar a fost mai bine decât am sperat. Concursul a fost pe placul meu. E unul dintre cei mai buni, chiar cel mai bun an al meu. Sper să repet performanța și anul viitor și sper la un rezultat mai bun la mondiale” a declarat Răzvan Martin.

Cine e Răzvan Martin

Răzvan Martin s-a născut la Cluj, în 22 decembrie 1991. A început halterele la numai 7 ani, la Clujana. A activat doi ani de zile acolo, apoi, în 2000, a fost adus la Bistrița de Mugur Saranciuc, ca o mare speranță a halterelor românești. Și-a confirmat valoarea după numai 2 ani de zile, când a devenit campion național. În 2006 a devenit campion european, iar în 2007 s-a clasat pe locurile 5 și 6 la Campionatul Mondial. A obținut trei locuri 5 la Campionatul Mondial din 2008, dar și două medalii de argint la Europene. În 2008, a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing. Pe plan intern, este multiplu campion național. Anul trecut, meritele sportive i-au fost recunoscute, fiind declarat cel mai bun sportiv al Bistriței.

Adrian Moldovan: ”Răzvan Martin poate urca pe podium la Jocurile Olimpice din 2012”

Directorul CSM, Adrian Moldovan, a declarat că a anticipat performanța lui Răzvan, după bronzul de la mondiale. ”Cele trei medalii de aur de la Europene confirmă faptul că Răzvan Martin este cel mai bun junior din Europa. Obiectivul său este de atinge maximul de formă la Jocurile Olimpice din 2012, când cred că poate urca pe podium”, a declarat Adrian Moldovan.

Mugur Saranciuc se aștepta la aceste rezultate

Antrenorul lui Răzvan Martin, Mugur Saranciuc declară că se aștepta la acest rezultat. ”Eu am declarat înainte că va câștiga. Când am văzut lista de concurenți, am știut că nu are adversar. A fost un concurs reușit, Răzvan realizând o performanță ce nu poate fi contestată. Rămân la părerea că, cu o mai mare atenție în conducerea concursului, putea obține și titlul de campion mondial. Este cel mai bun an al lui. Anul acesta a ajuns la cea de-a noua medalie internațională din carieră” a declarat Mugur Saranciuc.

Mugur Saranciuc mai spune că sportivul nu-și va neglija nici studiile. ”Trebuie să-și continue studiile, să termine liceul și să facă o facultate în domeniu, poate va ajunge profesor sau chiar antrenor. Deși e devreme încă, eu gândesc în perspectivă. Pe această cale le mulțumesc celor de la club și de la federație, dar în special conducerii și profesorilor Grupului Școlar Forestier din Bistrița” declarat antrenorul lui Răzvan Martin.

 | 249 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On