Răzvan Grec: „Am ales cu sufletul să revin la Gloria”

Numit în luna martie în funcția de director general adjunct al Gloriei Bistrița, Răzvan Grec a trecut printr-o perioadă „de foc” în cadrul conducerii echipei. A intrat direct în mijlocul evenimentelor în vremuri grele pentru Gloria, la clubul unde a mai activat, tot în cadrul conducerii, în perioada 2003-2005. Răzvan Grec spune că regretă plecarea lui Sabău, dar are încredere în noul antrenor, Sandu Tăbîrcă, despre care crede că va apărea pe primele pagini ale ziarelor.

Au trecut câteva luni de când ai fost numit în această funcție. Cum te-ai acomodat?

Nu a fost o perioadă de acomodare, am intrat direct în mijlocul evenimentelor. Nu am avut timp să iau contact încet-încet cu tot ce se întâmplă la club pentru că situația echipei era una mai încordată. Eram situați pe un loc retrogradabil și fiecare meci era crucial pentru noi și am fost nevoit să mă implic total și să mă zbat pentru rezolvarea problemelor. Am fost în toate deplasările din retur și am rezolvat toate sarcinile care mi-au fost trasate de conducerea clubului.

Cum a fost numirea ta? Știai din timp că vei fi numit în această funcție?

Nu am știut cu foarte mult timp în urmă. Doar în luna decembrie am avut o discuție amicală. Propunerea mi-a fost făcută în Antalya, unde am avut și discuțiile finale. Acolo am avut o discuție cu conducerea echipei, cu domnul Constantin Sănduță și cu domnul Heinrich Schorsch, vicepreședinte al Consiliului Director, și cu domnul președinte Jean Pădureanu. Am fost în Antalya în partea a doua a stagiului de pregătire, m-am gândit o scurtă perioadă de timp și am optat pentru revenirea la Gloria.

Ce te-a determinat să revii la Gloria?

Domnul Sănduță mi-a spus că trebuie să aleg și cu sufletul și am spus că dacă e să aleg cu sufletul, atunci aleg revenirea la Gloria. Aici a fost primul meu serviciu, aici m-am simțit bine, tatăl meu (n.r. Romică Grec) lucrează de 25 de ani în cadrul clubului și suntem ca o familie, ne cunoaștem, ne respectăm. Eu am făcut și fotbal, sportul pentru mine a însemnat o latură importantă din viață. Nu aveam niciun motiv să nu accept. Din punct de vedere financiar, la Gloria tot timpul au fost probleme, niciodată nu au fost milioane de euro de cheltuit. Dar dacă vin rezultatele, vin și banii și satisfacția și liniștea.

Cum a afectat această criză clubul Gloria?

Criza a afectat pe toată lumea, nu numai pe noi. Toate cluburile din Liga I au renunțat la contractele mari. Și noi ne-am aliniat situației economice actuale, pentru că, neavând un sponsor puternic sau pe cineva care să investească bani mulți, a trebuit să reducem și noi din cheltuieli. În Consiliul Director s-au luat o serie de decizii prin care am redus cheltuielile.

Schimbarea băncii tehnice a reprezentat un moment greu pentru Gloria?

Am avut o relație foarte bună cu Ioan Ovidiu Sabău, el fiind un factor hotărâtor privind venirea mea la club. Am avut un gust amar când mi-a spus că pleacă, însă noi am respectat decizia pe care a luat-o. A motivat că dorește mai mult decât îi putem oferi la Bistrița. Dar mergem înainte. Domnul președinte a numit un alt antrenor principal care, dacă va avea noroc, vom citi despre el în primele pagini ale ziarelor și numai la pozitiv.

Multă lume se întreabă care este relația dintre Constantin Cârstea și Sandu Tăbîrcă, cine va face echipa…

Astea sunt problemele lor. Domnul Cârstea a lucrat atâția ani în Liga I, are o vârstă, este un om cu personalitate și un om care înțelege foarte bine fenomenul fotbalistic. Între ei este o colaborare perfectă și este completată foarte bine cu relația pe care o au cu cei doi antrenori secunzi, Coroian și Negrean. Se lucrează foarte mult, jucătorii dau dovadă de profesionalism, au muncit și acum așteptăm să vedem cum debutăm în Liga I, pentru că numai rezultatele pozitive ne dau încredere și liniște.

Rezultatele din meciurile de pregătire cum ți se par?

Rezultatele din meciurile de pregătire nu sunt foarte concludente pentru că s-au folosit foarte mulți jucători. Din contră, discutând cu domnul Sandu Tăbîrcă după înfrângerea cu Iașiul, el a zis că rezultatul acela negativ contează foarte mult pentru el, pentru că poate să tragă concluzii.

Să ne așteptăm la ceva transferuri?

O să discutăm cu antrenorii să vedem ce jucători mai vor, dar nu cred că o să facem transferuri bombă. Lotul e cât de cât cristalizat, s-a făcut un nucleu de jucători și nu cred că se vor mai face transferuri spectaculoase. Sănmărtean va avea o discuție cu conducerea clubului și, dacă nu va avea o ofertă mai avantajoasă, va rămâne la Gloria.

Ce urmează în această perioadă de pregătire și ce obiectiv vă propuneți pentru sezonul viitor?

Echipa s-a reunit, vom face antrenamente la Bistrița și vom avea un meci amical cu FC Baia-Mare. Se fac ultimele pregătiri pentru debut, lotul se va cristaliza. Obiectivul propus este locul 10 în sezonul viitor.

Pe termen lung, ce-ți propui la Gloria?

Îmi propun să rezolv foarte multe, să încerc să aduc stabilitate din toate punctele de vedere, să fie liniște și să am relații de colaborare foarte bune cu toți colegii mei, să nu deranjez și să nu supăr pe nimeni. Dacă e liniște și stabilitate, o să fie și rezultate.

 | 617 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On