Rareș Fortuneanu, cetățean de onoare al județului! Vezi prima reacție a antrenorului!

Consilierii județeni au votat ieri 6 nume ale unor personalități bistrițene care vor deveni cetățeni de onoare în cadrul unei festivități ce va fi organizată la final de an.

Printre aceștia se află și antrenorul Rareș Fortuneanu (41 de ani). El a fost propus de directorul LPS Mircea Gătej, de Florian Constantin – director DSBN și de Horațiu Pașca – antrenorul Gloriei.

Acest titlu reprezintă o distincţie onorifică, pentru recunoaşterea meritelor, cinstirea şi onorarea personalităţilor marcante ale judeţului, care au activat şi excelat în diferite domenii, astfel că au promovat judeţul Bistriţa-Năsăud pe plan naţional şi internaţional. Titlul de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Bistriţa-Năsăud.

Este cea mai înaltă distincție conferită de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud unor persoane române sau străine, indiferent de domeniul în care îşi desfăşoară activitatea, în semn de apreciere şi recunoaştere a carierelor de excelenţă, a unor fapte, acte şi performanţe notabile”, scrie în referatul întocmit cu această ocazie.

Născut la Cluj-Napoca, Dan Rareş Fortuneanu a urmat cursurile şcolii generale şi liceale în Bistriţa, absolvind Liceul cu Program Sportiv Bistriţa în anul 1997 şi ulterior Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, în anul 2003.

Încă din clasa a IX-a, în timpul liceului, a început să practice handbalul, devenind golgeter absolut al campionatului Naţional rezervat juniorilor III. În timpul facultăţii a activat ca jucător la CSM Ştiinţa Bacău, în prima ligă a campionatului Naţional de Handbal şi după o perioadă de 4 ani s-a transferat la CS Dinamo Bucureşti unde a devenit vicecampion naţional şi a jucat în semifinalele cupei EHF.

Și-a continuat parcursul de sportiv de performan în prima ligă din Franţa, începând cu anul 2004, până în anul 2013, la echipa de handbal a Clubului Sportiv Saint Raphael VHB, perioadă în care a avut peste 80 de selecţionări şi la echipa naţională a României.

Ca jucător profesionist de handbal, în perioada în care a jucat în Franţa, a avut rezultate remarcabile alături de echipa Saint Raphael Var Handbal, respectiv: campion al Franţei în 2007, finalist al Cupei Ligii Franceze (2010- 2012), locul III în campionatul Franţei în 2011.

După încheierea carierei de sportiv, Rareş Fortuneanu a devenit antrenor principal de handbal la aceeaşi echipă a Clubului Sportiv Saint Raphael VHB din Franţa. De asemenea, începând cu anul 2014 a fost numit antrenor secund la naționala României, iar în prezent e principalul echipei tricolore.

Fortuneanu spune că se simte profund onorat și recunoscător pentru acest titlu:

Mă bucur că bistrițenii nu au uitat de mine, deși sunt plecat de multă vreme de acasă. Vreau să mulțumesc în primul rând părinților mei, care m-au educat într-un astfel de spirit, patriotic. Am simțit întotdeauna că Bistrița e casa mea, m-am simțit mândru că sunt român oriunde am fost plecat.

Felicit Consiliul Județean și în special pe domnul președinte Radu Moldovan, pentru investițiile din sport. Au înțeles că sportul e cel mai bun promotor al unei regiuni. De când avem această echipă de handbal, a început să se vorbească și altfel despre județul nostru, nu doar despre Dracula și despre zonele turistice frumoase pe care le avem. Mă simt profund onorat și recunoscător pentru acest titlu”, a declarat Fortuneanu pentru sportulbistritean.ro.

Şase titluri de “Cetăţean de Onoare” al judeţului Bistriţa-Năsăud vor fi acordate anul acesta. Cei şase care vor primi titlul de “Cetăţean de Onoare” sunt:

-Niculae Paraschiv Gheran, scriitor, critic și istoric literar

– prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, fost director al Spitalului Județean de Urgență Bistrița în perioada 2006-2017

– caporal Ioan Suciu – veteran al teatrelor de operații și al competițiilor militare

-Ioan Scurtu – administratorul firmei Dimex din Rebrișoara

-Dan Rareș Fortuneanu (antrenorul echipei naționale de handbal masculin a României)

-Raul Ionuț Gălan – asistent universitar la Universitatea din Michigan, SUA, Departamentul de Sociologie, Statistică și analiză de date

Lucian Sănmărtean, Gabriela Szabo, Adrian Crișan și Anța Cătună sunt ceilalți oameni de sport care au primit până acum acest titlu de cetățean de onoare al județului.

 | 2.917 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *