Rally Raid: Mihai Ban, pe podium la Satu Mare, între doi piloți de Dakar!

Prima etapă din Campionatul Național de Rally Raid s-a desfășurat în weekend, în județul Satu Mare. 26 de echipaje și-au disputat trofeul Baja Satu Mare, 3 din Cehia, 6 din Ungaria și 17 din România.

Întrecerea a avut două etape, în două zile. În prima s-a disputat PS1 (prologul) 16.5 km și  PS2 – 25.7 km,  iar a doua zi s-au desfășurat PS3, PS4, PS5 care au cumulat 210 km.

Năsăudeanul Mihai Ban, pe o Toyota Hillux Millner, concurând pentru Transilvania Rally Raid, a ocupat la final locul 2 în clasamentul internațional. Alături de copilotul Flaviu Moldovan, a urcat pe podium în compania unor piloți cu mare experiență în Raliul Dakar și Cupa Mondială.

Miroslav Zapletal (câștigătorul de la Satu Mare) este vice-campion mondial în 2012, iar anul acesta pilotul ceh a încheiat Raliul Dakar pe locul 16.

Clasat pe locul 3 la Satu Mare, Thomas Ourednicek i-a fost copilot lui Zapletal în primele participări în Raliul Dakar, și în 2019 a făcut echipă cu Martin Prokop – atunci a terminat Dakar-ul pe locul 17. Anul acesta a trecut la volan și a încheiat pe locul 37, Dakarul din Arabia Saudită.

În competiția internă au mai participat bistrițenii Nelu Șomodean și Florin Recean, dar au abandonat, cu probleme tehnice.

La clasa promo, pe un buggy, Paul Zaig a reușit să se impună și să urce pe primul loc al podiumului.

 

 

 | 4.429 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *