Cu ocazia Zilelor Bistriței, antrenorul Radu Sângeorzan ar putea deveni următorul om de sport care intră pe lista cetățenilor de onoare, după Gabi Szabo, Jean Pădureanu, Gheorghe Bozga, Zsolt Gyongyosy, Mihaela Șteff, Viorel Moldovan, Gabi Balint, Mugur Saranciuc, Victor Ciocan și Nicolae Zăpârțan.
Radu Sângeorzan are propuneri din partea societății civile și numele lui va intra într-un proiect de hotărâre care se va discuta în următoarea ședință de Consiliu Local, sau cel mai târziu în cea din iulie.
Radu Sângeorzan are o longevitate remarcabilă în ramuri ce fără aportul lui ar fi dispărut din peisajul bistrițean al sportului, cum ar fi aeromodelismul și kyokoshinul.
În 1968 a participat la primul Campionat Național de aeromodelism iar de atunci și până azi, ca sportiv sau antrenor, a ținut în viață această ramură sportivă, deloc profitabilă, dar de care s-au bucurat generații după generații. Recent, la aproape 50 de ani distanță, a găsit motivație și resurse de a se înscrie la cea mai recentă competiție națională și de a câștiga locul 1 la echipe, la categoria aeromodele captive.
De arte marțiale s-a apucat un pic mai târziu, prin anii 80, practicând cea mai dură ramură din karate, Kyokoshin. La 48 de ani a urcat pe podiumul Campionatului Național, înainte de a deveni antrenor, iar apoi a obținut, prin discipolii lui, sute de medalii în aproape toate întrecerile posibile, de la campionate naționale până la campionate mondiale.
A fost 6 ani antrenorul lotului național și 15 ani șeful comisiei de arbitri, fiind una dintre cele mai puternice personalități din România în acest sport, în care are centura neagră 4 dani.
Cei mai buni dintre elevii lui au intrat an de an în clasamentele primilor 10 sportivi bistrițeni. Iubind muntele a practicat alpinismul și orientarea turistică. Până nu demult a făcut parte din echipa Salvamont Bistrița.
Ultimele comentarii