Radu Moldovan ia sportul de coarne! Vrea altă sală și alt stadion! ”În 2-3 ani mutăm activitatea sportivă în Wonderland!

Sală Polivalentă cu 2600 de locuri, stadion de 10.000 de locuri, teren sintetic de dimensiuni normale, sală de antrenament pentru jocuri, pistă de atletism, terenuri de volei, baschet, tenis și handbal în aer liber,hotel cu 27 de camere, facilități de cazare și masă pentru organizarea de competiții, toate acestea având suficiente locuri de parcare

Acesta este proiectul pe care Consiliul Județean vrea să-l deruleze în următorii 2-3 ani în Wonderland, lângă pârtia de schi și viitorul Aqualand.

Banii vor veni din fonduri guvernamentale și locale, vor fi gestionați în exclusivitate de Consiliul Județean dar deocamdată nu se știe de câți ar fi nevoie.

Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean, a venit astăzi în fața presei alături de viceprimarul Cristian Niculae, pe care îl va susține, probabil, la fotoliul de primar în alegerile următoare.

Și împreună au vorbit despre această inițiativă, ce era până acum doar o idee vehiculată fără acoperire.

Stadionul „Jean Pădureanu” va fi cumpărat de Primăria Bistrița, care îl va demola, pentru a extinde parcul municipal. Demolarea se va face numai după finalizarea noului stadion din Wonderland, care se va numi tot „Jean Pădureanu”.

 

„Am avut o discuție cu domnul viceprimar Niculae și salut decizia de asumare a lui și de preluare a comisiei de negociere a preluării stadionului de către Primăria Bistrița. În paralel, Consiliul Județean a decis și va merge joi în plen cu câteva lucruri concrete, în ceea ce privește dezvoltarea unui nou mare complex sportiv, în zona cunoscută Wonderland. Investițiile vor fi preluate de Consiliul Județean, în integralitate. Sunt convins că în 2-3 ani putem să mutăm activitatea sportivă de bază în Wonderland, cu toate facilitățile”, a spus președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

„Eu pot să spun că mă bucur foarte mult că un proiect despre care eu vorbesc de 2 ani și jumătate, prin asocierea domnului președinte cu noi întră în linie dreaptă, pentru a fi realizat. Am vorbit de foarte multe ori de extinderea parcului municipal, am vorbit de foarte multe ori de faptul că în zilele de primăvară, vară, parcul municipal este supraaglomerat, am vorbit de foarte multe ori de faptul că trebuie să avem ieșire la malurile râului, care vor fi amenajate, vom avea o zonă de promenadă. Cred că, cu ajutorul pe care îl dă Consiliul Județean, prin finanțarea acestui stadion nou, parcul municipal va fi extins”, a declarat viceprimarul Cristian Niculae.

„În ședința viitoare de Consiliu Local, eu voi propune o comisie de negociere a cumpărării stadionului Jean Pădureanu. Anul trecut, am transferat aproximativ 3 hectare de teren, proprietatea municipiului Bistrița în proprietatea Consiliului Județean, pentru a realiza complexul sportiv compus din sală polivalentă de 2600 de locuri, cu teren de handbal și de baschet exterior, pistă de alergare, amenajări pentru concursuri de atletism. Astăzi a fost depusă la Primăria Bistrița o cerere pentru transferul a încă 12,5 hectare de teren pentru construirea unui nou stadion Jean Pădureanu, cu o capacitate de 10.000 de locuri. Cred că acest proiect este vital pentru viitorul orașului nostru”, a explicat viceprimarul Cristian Niculae, adăugând că în bugetul pe anul 2019 se vor aloca bani pentru studiu de fezabilitate pentru amenajarea malurilor râului.

 

 | 3.816 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Sunt multe alte prioritati in Bistrita si judet ..Vor ceva de ciugulit la greu pentru buzunarul lor fara…fund ?

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *