Purdea și Hogiu, printre zeii sportului

– bistrițenii Mihaela Purdea și Petrică Hogiu concurează la Olimpiadă după
dictonul lui Pierre de Coubertin din urmă cu un secol: ”important e să participi, nu neapărat să câștigi„

Locul 39 al Mihaelei Purdea la biatlon sau 57 al bârgăuanului Petrică Hogiu la schi fond sunt mai importante decât par la prima vedere. Cei doi s-au autodepășit, iar prezența lor între cei mai buni spor-tivi din lume, la cea mai importantă competiție de pe mapamond ar trebui să fie un motiv de mândrie printre bistrițeni.

Purdea a plecat cu numărul 87 de concurs din 90 de concurente și a tras fără greșeală din culcat. A fost la un moment dat în primele 20 de participante, însă o țintă ratată la tra-gerea din picioare i-a adus un tur de penalizare și locul 39 în final.

Această poziție este cea mai bună pentru Mihaela Purdea din tot palmaresul ei la Jocuri Olim-pice și Campionate Mondiale. Acum 4 ani la Torino s-a clasat pe locul 77 la sprint, iar la cele 4 cam-
pionate mondiale la care a participat cea mai bună poziție ocupată a fost 53.

Petrică Hogiu, la cei 18 ani ai săi, a făcut o cursă bună de 15 kilometri liber. A plecat cu numărul 67 din 90 de participanți și a ajuns la sosire al 57-lea. Camerele video care au transmis cursa au insistat mult pe Hogiu la sosire, astfel încât milioane de telespectatori l-au avut în prim-planul ecranului.

 | 117 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On