Pumni grei pentru promovare

Real Buduș a întâlnit Universitatea Șirioara, echipă candidată la promovare în liga a patra. Gazdele au jucat hotărâte să încurce planurile de promovare ale Șirioarei, în favoarea celor din Budac, adversari direcți în lupta pentru liga superioară. După un final cu scântei, Șirioara câștigă cu 2-1 și se menține în lupta pentru promovare.

Atmosferă
tensionată de la debut

Banca tehnică a celor din Șirioara a fost extrem de tensionată de la început, provocată și de spectatorii veniți în număr mare la meci. Miza era foarte mare, Universitatea fiind obligată să câștige pentru a rămâne în cursa de promovare. Prima repriză a fost anostă, cu puține faze de poartă. Jocul a fost aglomerat la mijloc și nicio echipă nu a excelat la capitolul tehnică. Terenul a fost mlăștinos, iar oaspeții au acuzat organizatorii de modul cum au trasat liniile de margine. Ambele formații au jucat fără tactică, pe contre, cu mingi degajate aiurea, la bătaie. În minutul 19, arbitrul taxează o intrare imprudentă a lui Tomșa și nu ezită să arate cartonașul galben. Staff-ul tehnic protestează, susținut puternic de grupul de suporteri. Șirioara leagă mai bine pasele, în timp ce Budușul are o prestație mai dură. Retegan I. are câteva pătrunderi, dar Budușul se apără agresiv și prima parte se încheie la ega-litate, scor 0-0.

Budușul
deschide scorul, spectatorii sunt în extaz

Șirioara s-a închis bine în apărare, Bala are un rol decisiv și este extrem de activ. Totuși, Buduș înscrie în urma unei greșeli de portar. În minutul 60, Passtor degajează din baltă, mingea este recuperată și Puțura înscrie în poarta goală. Scorul devine
1-0. Spectatorii sunt în delir și Real Buduș joacă la spectacol. Adrian Moldovan și Bufă au șansa de a tranșa victoria, însă Matei, portarul nou-intrat se opune de fiecare dată sal-vându-și echipa.

Șoc: Șirioara revine și preia conducerea

Budușul neglijează apărarea și sunt prinși pe contră. Portarul Simionca are o intervenție spectaculoasă și salvează, dar Șirioara cere penalty. Jocul continuă, iar la faza următoare Ciuculescu primește o pasă lungă, întoarce un adversar și înscrie cu un șut plasat din 16 metri. Scor 1-1. Se restabilește echilibrul și tensiunea crește. Șirioara nu îsi permite niciun pas greșit, iar Budușul speră să dea o mână de ajutor Budacului. Șirioara mai înscrie o dată prin Cocan min 78. Acesta profită de o respingere greșită a portarului și menține șansele de promovare ale Șirioarei.

Jucătorii se iau la bătaie

În ultimul minut al prelungirilor, Bala și Nemeș se iau la bătaie. Jocul scapă de sub conrtol și oficialii intră în teren pentru a aplana conflictul. Spectatorii fortează intrarea pe teren, dar oamenii de ordine sunt prezenți la datorie. În cele din urmă, spiritele se liniștesc. Arbitrul îi elimină pe protagonistii faptelor de violență, care vor fi chemați la Comisia de Disciplină pentru a se justifica.

În următoarea etapă se decide promovarea. Șirioara este obligată să câștige la Nușeni, iar Budacul are nevoie de un rezultat pozitiv la Archiud pentru a putea promova.

Arbitrii au avut o partidă grea, dar per ansamblu au fluierat corect, fără a influența rezultatul. Tușierii au avut de luat câteva decizii discutabile, datorate terenului trasat cu rumeguș.

Buduș: Simionca, Tomșa, Bucur, Corceac, Lungu, Someșan, Chirlejan, Bufă, MOLDOVAN, Mușat, PUȚURA. Au mai intrat: Nemeș și Damian.

Șirioara: Passtor, Rus, Retegan,
COCAN, Bala, CIUCULESCU, Conon, Pasztor, Suciu, Covaciu, Petrut. Au mai intrat: Salagean si MATEI.

Arbitri: Marica, Brânză și Berari.

Observator: Gheorghe R.

 | 313 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On