La psiholog, la tablă sau la sala de forță? Gloria are probleme pe finalurile de meci! Statistică elocventă!

E clar, Gloria are o problemă cu finalurile de meciuri. În acest sezon, echipa bistrițeană a pierdut  7 jocuri și a făcut două egaluri. Cinci dintre aceste meciuri au fost în campionat și 4 în cupele europene.

În afara unei înfrângeri cu Corona Brașov și a uneia de la Buzău, în toate celelalte a avut o repriză secundă mai slabă sau, de cele mai multe ori, un final de meci pe care nu a știut sau nu a putut să-l gestioneze corect.

În prima etapă, cu SCM Craiova, Gloria a avut 10-9 în minutul 25 dar a pierdut în final cu 22-24.

În etapa a 6-a, cu Minaur Baia Mare, a fost 21-21 în minutul 55 și s-a terminat 21-22 în favoarea maramureșencelor.

În etapa a 10-a,la CSM București, am avut 18-16 în minutul 34, dar finalul a fost slab și am pierdut cu 28-25

În primul meci din dubla împotriva Coronei din play-off-ul Cupei EHF am pierdut acasă 25-27 după ce a fost egal cu 5 minute înainte de final. În retur, am bătut la Brașov la două goluri, dar aveam nevoie de 3 ca să ne calificăm. Și le-am avut cu 3 minute înainte de final dar s-a terminat 24-22.

În grupa EHF, în primul meci, la Lublin, am avut 12-10 la pauză, am condus cu 3 minute înainte de final dar s-a terminat egal, 22-22, deși am avut ultimul atac.

Cu ERD, a fost 25-25 dar am avut aproape un minut să pregătim ultimul atac și să luăm toate cele 3 puncte.

În Danemarca, a fost egal la pauză și am condus liderul grupei, Odense, cu două goluri în minutul 40, dar finalul a fost al gazdelor, care s-au impus cu 25-19.

La o primă vedere, în finalurile acestor partide, jucătoarele bistrițene par să nu fi avut soluții eficiente pentru a ajunge la poartă. Doar Pristăvița și Tetean par să-și fi asumat aruncări decisive, în momente delicate ale jocului.

Tactic, n-am remarcat variante clare de gestionare a acestor momente ale jocului, iar din punct de vedere fizic s-a văzut oboseala de fiecare dată.

Oricum, e evident că Horațiu Pașca și staff-ul său, care au făcut minuni în acest sezon, au această problemă de rezolvat.

 

 | 836 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Numa-ntreb: cand sa fie obosite fetele, la inceputul meciului?

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *