Primarul vrea un nume pentru echipa de handbal feminin

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, lansează o provocare pentru iubitorii handbalului feminin bistrițean. Susținător vehement al handbalului feminin, Crețu vrea să mai rezolve o problemă a echipei antrenate de Iuliu Crăciun, să-i găsească nume. Și nu orice nume, ci un nume cu rezonanță. Pentru asta, primarul e dispus să pună la bătaie și un premiu, pe care îl va acorda personal. ”Cred că echipa trebuie să aibă un nume cu rezonanță, pentru că nu poți striga niște inițiale când îți încurajezi echipa. Trebuie să găsim un nume reprezentativ. Celui care va găsi cel mai bun nume îi voi acorda personal un premiu. Numele echipei este foarte important. Echipa nu e a mea, ea va rămâne și după ce nu voi mai fi primar și cred că se pot face lucruri mari în handbalul feminin bistrițean” a declarat Ovidiu Crețu. În prezent, echipa se numește CSM ”“ LPS Bistrița, inițialele Clubului Sportiv Municipal și ale Liceului cu Program Sportiv Bistrița.

”Vreau manifestări sportive, dar să particip și eu”

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a explicat de ce nu s-au organizat manifestări sportive de Zilele Orașului, deși acestea erau tradiționale în program. Edilul spune că nu a organizat astfel de acțiuni de Zilele Bistriței pentru că nu putea participa personal la ele, fiind prins cu alte activități. ”Eu nu sunt contra acestor acțiuni, dimpotrivă, întotdeauna am sprijinit sportul. Acțiunile sportive cuprinse în calendarul anual se organizează, ba chiar vrem să le extindem. Doar că la astfel de acțiuni, lumea vrea să participe și primarul. La Zilele Bistriței eram sufocat de alte acțiuni și nu puteam participa. Dar am organizat manifestări sportive de 1 și 2 mai și un concurs de înot după Zilele Bistriței, la care am participat și eu” a declarat Ovidiu Crețu.

Fetele au încheiat cantonamentul

Fetele antrenate de Iuliu Crăciun au terminat cantonamentul de la Piatra Fântânele. Componentele echipei de handbal feminin a Bistriței, dar și junioarele I au făcut pregătirea împreună. ”A fost un cantonament reușit, sunt mulțumit de cum s-au comportat” a declarat Iuliu Crăciun. După două zile de pauză, handbalistele vor începe joi, 6 august, pregătirea în sală. Vor urma apoi câteva meciuri amicale, nefiind însă stabilit nimic sigur. ”Cred că vom juca primul meci cu junioarele de la Rapid. Apoi vom vedea cu cine vom mai stabili amicale. Mai căutăm câteva echipe, dar deocamdată nu s-au întors din cantonamente de la munte” a declarat Liță Danci, directorul sportiv al echipei.

Fără transferuri spectaculoase

După cum declarau cei din conducere la prezentarea echipei, nu au fost aduse jucătoare la echipa de handbal feminin. Niciuna din fostele handbaliste bistrițene nu a revenit acasă, Crăciun bazându-se pe fetele care au terminat junioratul în această vară. O singură jucătoare s-a alăturat lotului. Este vorba de Diana Scridon, în vârstă de 17 ani, adusă de la lotul național de junioare II de la Târgu-Mureș.

Amical de lux cu U Jolidon Cluj

Echipa de handbal feminin a Bistriței, CSM ”“ LPS, va fi prezentată într-un meci amical în compania echipei de Ligă Națională, U Jolidon Cluj-Napoca. Meciul de prezentare a lotului echipei se va disputa în data de 3 septembrie, cu începere de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din Bistrița. La echipa clujeană evoluează trei bistrițence, Mihaela Ani-Senocico, Laura Oltean și Roxana Joldeș, foste eleve ale lui Iuliu Crăciun. U Jolidon Cluj este o echipă de tradiție a handbalului feminin românesc. Cea mai bună performanță a echipei a fost o finală a Cupei Challenge, pierdută în fața echipei Naisa Nis din Serbia, în 2007.

Bistrița va găzdui, la numai două zile de la meciul de prezentare, un alt moment important handbalistic. În Sala Polivalentă se va disputa, în data de 5 septembrie, cu începere de la ora 17.00, partida dintre U Jolidon Cluj și Tomis Constanța, contând pentru prima etapă a Ligii Naționale de handbal feminin.

 | 842 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On