Primarul vrea handbal ca la Vâlcea

Noua echipă de handbal feminin a Bistriței a fost prezentată oficial. În frunte cu primarul Ovidiu Crețu, care a făcut asigurări că va sprijini echipa, optimismul tuturor este debordant în ceea ce privește noul proiect. Susținută de primărie, dar și de Clubul Sportiv Municipal, CSM-LPS Bistrița pare a avea, deocamdată, resurse financiare pentru a face primii pași în handbalul feminin. Obiectivele sunt pe termen lung, dorindu-se accederea în Liga Națională, în trei ani de zile. La cârma echipei nu se putea afla decât Iuliu Crăciun, antrenorul de numele căruia se leagă cele mai mari performanțe ale handbalului feminin la nivel de junioare.

Crețu, susținătorul convins al handbalului feminin

Plin de optimism și visând la obiective mari. Așa a fost primarul la prezentarea echipei, o prezentare care a avut loc simultan cu manifestările Zilelor Municipiului Bistrița, la 745 de ani de atestare documentară a orașului. De altfel, Ovidiu Crețu crede că înființarea acestei echipe este un moment de referință al orașului, fiind convins că fetele vor intra în istoria sportului bistrițean.

”De când am ajuns primar, am purtat mai multe discuții cu oameni care se pricep la sport și care se pricep la handbal și am constatat că toate lucrurile stăteau în niște bani, nici măcar nu o sumă așa de mare. Am discutat cu cei care se ocupă de sportul din Bistrița și toată lumea e de acord să o facem. Eu cred că momentul acesta este de referință și chiar istoric, nu numai pentru handbalul bistrițean, ci și pentru Bistrița ca municipiu” a spus primarul Ovidiu Crețu.

Optimismul primarului merge destul de departe, acesta sperând că echipa Bistriței va ajunge la nivelul celei din Râmnicu Vâlcea.

”Când am discutat despre crearea acestei echipe, nu am cerut absolut nimic, decât să se folosească jucătoarele din Bistrița, să avem un program realist, pentru mai mulți ani Eu cred că ceea ce se întâmplă la Râmnicu Vâlcea se poate întâmpla și la Bistrița. Sunt sigur că, având în vedere condițiile de aici, loturile foarte bune de junioare, antrenori foarte buni și o primărie care să asigure finanțarea, nu se poate să nu avem rezultate” spune Crețu.

Echipa va fi pregătită de antrenorul Iuliu Crăciun, cel care a obținut, de-a lungul timpului, cele mai mari performanțe ale handbalului bistrițean. Este, probabil, un moment la care Crăciun visează de fiecare dacă când obține o calificare la un turneu final sau o medalie, să antreneze o echipă de senioare.

”În 11 ani, am avut cel puțin două generații, care din păcate au plecat de la Bistrița după terminarea junioratului. Am prins și această fericită zi, cu toate că am mai avut încă una, cu o echipă care era cu un picior în Ligă, condițiile în care ea a dispărut rămânând și la această oră necunoscute și cunoscute de mai puțini. Împreună, cred că rezultatele vor ajunge să fie din ce în ce mai bune. Am toată încrederea în aceste fete, pentru că am lucrat cu fiecare împreună. Este un început și spun acest lucru pentru că majoritatea dintre ele sunt jucătoare foarte tinere, jucătoare ambițioase. Am mare încredere în ele” spune Iuliu Crăciun.

Doctorul echipei de băieți a trecut la fete

Odată cu Liță Danci, a trecut de la băieți la fete un alt nume de care se leagă cele mai importante performanțe ale echipei care a promovat în Ligă. Kinetoterapeutul Miron Nechita, adus de Palko la echipă în urmă cu patru ani, a trecut la noua echipă de fete, declarând că a acceptat o nouă provocare. Se pare însă că unul dintre motivele pentru care a renunțat la echipa lui Cosma este și situația incertă a HCM-ului. Conducerea echipei de fete arată astfel: Adrian Moldovan – președinte, Liță Danci – director sportiv, Iuliu Crăciun – antrenor și Miron Nechita ”“ kinetoterapeut.

Dublă finanțare Primărie și CSM

Echipa de handbal feminin va fi finanțată de la bugetul local și din bugetul Clubului Sportiv Municipal. Astfel, bugetul pentru anul acesta, până în iarnă, este de aproximativ 2 miliarde de lei vechi, din care 1,47 miliarde de la Primărie și 500 de milioane de la CSM.

Cantonament la Piatra Fântânele

Handbalistele efectuează, din 20 iulie, un cantonament de două săptămâni la Piatra Fântânele, împreună cu celelalte junioare antrenate de Iuliu Crăciun. Apoi, vor avea loc o serie de meciuri amicale, printre care și unul de prezentare a echipei.

Lotul echipei

Echipa care va evolua din toamnă în Divizia A de handbal feminin va fi formată din jucătoare foarte tinere, de la Liceul cu Program Sportiv. O parte dintre acestea au terminat junioratul și vor fi legitimate pe CSM Bistrița, iar celelalte, junioarele I, vor avea dublă legitimare, CSM-LPS. Lotul echipei este format din următoarele jucătoare: Elisabeta Cadar, Oana Raus, Denisa Dorhoi, Irina Boiciug, Alina Rusu, Ionela Filipaș, Andreea Balog, Ligia Ilieșiu, Andreea Suciu, Ana-Maria Lorinț, Adana Pop, Loredana Timoftei, Viorica Bonchiș, Paula Ciocan, Diana Chița, Roxana Iakob, Lavinia Olari, Iulia Morar, Ancuța Mușină.

 | 423 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On