Primarul spune că în iunie avem pârtia de schi! A semnat contractul de execuție!

Primarul Ovidiu Crețu și-a împlinit ieri un vis: a semnat contractul pentru pârtia de schi din Wonderland! Pârtia va fi gata în vara anului viitor și va fi echipată pentru a putea fi folosită și vara, scrie bistriteanul.ro

„Semnăm astăzi (nr. ieri, 20 august) un contract extrem de important pentru municipiul Bistrița, un contract pe care eu îl aștept de la prima candidatură, din anul 2008. Este vorba de pârtia de ski din Wonderland care, pe parcursul celor șapte ani de când discutăm de ea s-a blocat, a fost blocată, a fost stopată aproape la fiecare pas. Blocajele care au fost în general politice pentru că era un element spectaculos dintr-un program electoral realizabil. Ajungem acum, în 20 august 2015, să semnăm contractul de execuție cu firma Kranz Ezrocenter. Semnăm astăzi acest contract de execuție, ceea ce înseamnă că deschidem astfel drumul spre demararea lui. Predarea amplasamentului se va face foarte repede, adică în septembrie, chiar la 1 septembrie. Un termen de execuție realist al acestei investiții este iunie 2016, deci în iarna aceasta nu vom schia în Wonderland, dar iarna următoare cu siguranță...” a spus emoționat primarul Ovidiu Crețu la semnarea contractului.

Primarul spune că anul acesta lucrările de construcție care se vor realiza vizează amenajarea drumului, a parcării, a pârtiei, a lacului pentru  zăpadă artificială și lucrările de aducțiune a apei. Anul viitor se va trece la achiziția echipamentelor și ale dotărilor. „Acestea sunt realizate de firma Doppelmayr din Austria, numărul 1 mondial în producerea echipamentului pentru resorturile de schi”.

Din partea firmei Kranz la Bistrița a ajuns directorul general, Corin Boian căruia primarul Ovidiu Crețu i-a mulțumit după semnarea contractului, spunându-i că își dorește să schieze cât mai repede pe această pârtie de schi și l-a asigurat că va urmări realizarea acestui proiect pentru că este unul extrem de important pentru Bistrița.

Firma Kranz Ezrocenter va încasa pentru realizarea pârtiei de ski 24.213.123 lei de la Primăria Bistrița, banii provenind dintr-un credit luat de municipalitate.

„Kranz Ezrocenter este antreprenor general la unele dintre cel mai mari proiecte din România, în Parâng, unde se realizează un proiect de 70 milioane €. Acesta este realizat în proporție de 15-20 la sută la această oră din motive de finanțare pentru că el este făcut prin finanțare europeană de la Ministerul de resort. Suntem implicați și am făcut lucrări și în proiectul de la Lupeni, unde este un proiect de 35 de miloane de euro, acolo s-a făcut ceva mai mult” a spus presei directorul Kranz Ezrocenter întrebat de lucrări asemănătoare.

Directorul grupului de firme Kranz Ezrocenter a recunoscut că pârtia de la Bistrița este la cea mai mică altitudine din țară, dar spune că asta nu ar fi o problemă pentru că nu se dorește o pârtie de ski profesională.

„Este o pârte de ski pentru începători, pentru recreere, care înțeleg că va putea fi utilizată și vara. Nu altitudinea este cea mai importantă din punctul de vedere al schiatului, ci temperatura. Ca să ai o pârtie bună e nevoie de temperatură negativă, cu cât este mai mult sub – 5 ° cu atât este mai bine. Zăpadă artificială se poate produce undeva în jurul temperaturii de – 5 °C”- a mai explicat directorul Corin Boian.
 

Raluca Nechiti / bistriteanul.ro

 | 512 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *