Prima bătălie din 2009: Naționalele de Seniori și Tineret

Karatiștii bistrițeni vor participa în data de 8 martie la prima mare competiție a anului 2009. 14 sportivi de la CS Karate Bistrița, antrenați de Dragoș Sângeorzan, vor încerca să obțină 2-3 medalii. La seniori vor participa Dragoș Sângeorzan și Marius Pop (kata), iar la kumite Alexandru Crețu, Daniel Varvari, Rareș Zamfir, Alexandru Lapoși, Adrian Cătană și Adrian Chintăuan.

La tineret, Bistrița va fi reprezentată, la proba de kumite, de Alexandru Marton, Ionuț Rus, Lajos Szabo, Roland Ceratoni, Marc Pașcu și Andreea Flore. De la Bistrița vor participa și trei arbitri: Radu Sângeorzan, Adriana Guță și Cristian Stiblea.

”Obiectivul nostru este obținerea a 2-3 medalii la această competiție. Dar știu că va fi foarte greu. La seniori participăm cu sportivi care anul trecut au fost la tineret, iar cei de la tineret se află, de asemenea, în primul an la acest nivel de vârstă. Va fi foarte greu să câștigăm multe medalii anul acesta. Sper însă ca sportivii să ajungă în primii 5 și să reușim 2-3 clasări pe podium”, a declarat sensei Radu Sângeorzan.

În data de 14 februarie, Alexandru Crețu a participat la un concurs internațional, în Ungaria, unde s-a clasat pe locul 18. ”Este primul său concurs la acest nivel și a căzut în primul meci și cu campionul Ungariei. Oricum, a fost util și cred că îi va prinde bine la Campionatele Naționale” a declarat Radu Sângeorzan.

 | 93 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On