Aproape 4 ore în sauna polivalentă și ne-am convins: avem echipă de handbal mai bună ca anul trecut!

Prezentarea echipei de handbal înaintea noului sezon, eveniment organizat de Consiliul Județean la Sala Polivalentă, a avut două mari hibe. Căldura sufocantă din sala noastră cumunistoidă și sonorizarea proastă.

Aproape 1000 de suporteri au transpirat mai ceva ca-n autobuz, la peste 35 de grade câte au fost în sală. Și n-au înțeles mare lucru din ce s-a vorbit la microfon, fiind de vină, în egală măsură, acustica polivalentei și sculele folosite.

Alin Oprea și Talisman au deschis ”balul” cu un playback modest, iar Florin Săsărman a continuat cu imnul clubului, același ca al Gloriei trecute, dar cu versuri adaptate de la fotbal la handbal.

Apoi s-a făcut prezentarea echipei, într-o lumină difuză și cu Oprea pe post de crainic spiritual. N-a fost cea mai inspirată alegere, dar oamenii au aplaudat fetele și s-au bucurat de fiecare în parte.

După două ore de show, a urmat un meci amical cu HCM Roman, precedat însă de o pauză mult prea lungă, în care fetele și-au făcut încălzirea. Evident, la repriza secundă au rămas doar cei din nucleul dur al suporterilor, mai bine de trei sferturi din sală rămânând goală.

Altfel, meciul în sine a arătat că avem o echipă bună în acest sezon, mai bună decât în sezonul trecut. Au plecat Ivan, Cârjan și Orșivschi și au venit Ardean- ce poate juca pe orice post doar din experiență, Avila – un pivot din Spania, o jucătoare bine clădită ce-o va mai odihni pe Daniela Rațiu, Bloj – care n-a jucat azi că e ușor accidentată dar e un mare câștig, Inculeț – un al treilea portar în locul Vioricăi Țegean și Emilia Adin Ghiulgean, o extremă tânără și de viitor.

Meciul a fost dominat de bistrițence care au condus tot timpul la 3-4 goluri. A fost 16-11 la pauză și 30-25 la final. Pașca a folosit-o pe Ardean Elisei în inter stânga, lângă Dincă, și acolo a fost zona forte a echipei. Au intrat bine în meci și Pristăvița, Szabo sau Tetean, dar tot lotul pare bine pregătit.

”Avem echipă mai bună ca anul trecut. Mi-a plăcut cum a arătat astăzi”, a spus la final și șeful suprem, Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean, care l-a avut ca invitat de onoare la acest eveniment pe Șerban Nicolae, din structurile de conducere ale PSD la nivel național.

Satisfăcut repede cu atâta lume îmbrăcată în roșu, fiindcă oamenii au primit tricouri personalizate la intrare, Nicolae n-a mai rezistat nici el până la final și a plecat la pauză.

Cu alte cuvinte, un eveniment ce putea fi reușit dacă n-ar fi fost condițiile grele din sala polivalentă și stupiditatea poliției locale, care nu i-a lăsat pe oameni, nici măcar pe copii, să intre cu apă în incintă. O prezentare rezonabilă, dacă s-ar fi și înțeles ceva de la microfon.

Altfel, doar de bine despre echipa Consiliului Județean Bistrița- Năsăud, care poate spera la multe victorii în Liga Florilor din acest an.

 

 

 | 3.381 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *