PREMIERĂ, VIDEO: Vezi cum arată în interior noua sală polivalentă, cu 3 săptămâni înaintea inaugurării! Imagini inedite!

Am furat startul ca să vă arătăm mai repede cu 3 săptămâni cum arată noua sală polivalentă bistrițeană. L-am convins cu greu pe directorul Eugen Cosma să ne lase să filmăm în interior, deși se lucrează încă din greu și ar fi vrut ca primele imagini să apară public la final.

Din start, vă spunem că sala va fi o bijuterie. O construcție modernă, un complex care are toate utilitățile pentru antrenamente și meciuri, pentru cantonamente și evenimente extrasportive. A costat în jur de 20 de milioane de euro, în mare parte bani de la CNI.

Sala va fi administrată de clubul Gloria 2018, aflat în subordinea Consiliului Județean. Va purta numele unei mari companii, companie care va câștiga o licitație organizată special în săptămânile următoare, obligându-se să plătească anual peste 100.000 de euro.

Amplasamentul e bine ales, la marginea orașului, într-o zonă destinată sportului și agrementului, pe o suprafață generoasă, unde nu vor fi probleme cu locurile de parcare. Deja se amenajează o parcare pentru 400 de mașini, dar se ia în calcul chiar extinderea acesteia.

Se poate ajunge la sală atât pe drumul Ghinzii, pe la spitalul TBC, cât și prin Unirea, pe lângă Gold Plast, amândouă căile de acces fiind asfaltate și utilate recent.

Clădirea are o formă dreptunghiulară, cu intrarea principală dinspre Valea Bârgăului. În partea opusă intrării se află un hotel cu 30 de camere, de 3 stele, încadrat perfect în complex. Pe laterala dinspre drumul principal se află intrarea sportivilor iar pe cea dinspre deal e cea a presei și personalului administrativ. Tot acolo au fost amenajate terenuri de minifotbal, handbal, baschet, tenis, dar și o pistă de atletism, toate cu suprafețe sintetice.

Intrarea principală, cu turnicheți, e largă și generoasă. Împarte spectatorii în două, cu niște scări ample, spre dreapta și spre stânga, înspre cele două tribune. Prin partea stângă se intră și la lojele vip, unde sunt 219 fotolii, cu săli de recepție și alte facilități. Prin dreapta se urcă spre zona VIP, tot cu peste 200 de fotolii, rezervate celor care își fac abonamente.

Există zone special amenajate pentru persoane cu dizabilități, pentru presă, pentru televiziuni. Partea de jos a fiecărei tribune se prelungește cu încă 4 rânduri până la nivelul parchetului. Astfel de tribune retractabile vor fi montate și la peluze, așa încât capacitatea sălii va trece de 3000 de locuri.

Pe holurile principale de acces se află zone speciale pentru fumători, toalete, spații de depozitare, camere tehnice. Deasupra intrării centrale va fi amenajat un restaurant, cu o terasă spectaculoasă spre Munții Bârgăului. În spatele celeilalte porți se află un teren de antrenament, de dimensiuni normale, fără tribune.

Pe latura dinspre drumul principal se află zona dedicată sportivilor și antrenorilor, gândită pe modelul celor mai mari competiții. Sunt patru vestiare identice, de câte 20 de locuri, cu băi, dușuri, camere pentru antrenori, zone de refacere cu saune și jacuzzi. Există vestiare complet separate pentru arbitri, oficiali, medici. Tot pe acea latură a fost amenajată o sală de forță complet utrilată pentru pregărtire în orice fel de ramură sportivă.

Hotelul are 30 de camere pe trei nivele. Are o recepție, un mic restaurant și condiții de 3 stele. Serviciile hotelului vor fi externalizate, așa încât hotelul va funcționa și separat de sală.

Instalațiile electrice, de climatizare sau de iluminat sunt adevărate uzine electrice iar acoperișul pare al unei nave spațiale. Clădirea va fi administrată în prima fază de 16 oameni dar schema de personal încă nu e bătutră în cuie.

Directorul Eugen Cosma spune că în 16 august sala va fi gata, la fel ca și spațiile din jurul ei. Nu e greu de crezut, la viteza cu care s-a mișcat șantierul în ultimele luni. Lucrează de dimineața până noaptea peste 150 de oameni în fiecare zi pentru ca meciul de retragere al Valentinei Ardean Elisei, cel care va marca și ianugurarea sălii, să se poată desfășura fără probleme.

În concluzie, Bistrița va avea o sală multifuncțională pe nivelul și pretențiile ei, la cerințele vremurilor actuale. O investiție imensă, cea mai mare realizată vreodată în infrastructura sportivă din județul Bistrița – Năsăud. Anul 2022 va rămâne în istoria acestor locuri prin acest edificiu de excepție, de care ne vom bucura mulți ani de acum înainte.

 

 | 4.066 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *