Polemici în Consiliul Local pe tema banilor către sport!

Suma maximă care poate fi obținută ca finanțare nerambursabilă de la Primăria Bistrița în acest an este de 1.000.000 de lei. Gheorghe Tuță vrea ca suma maximă ce poate fi obținută pentru un proiect să fie de 300.000 de lei. Primarul Crețu nu este de acord cu ideea consilierului local liberal.

Tuță dă de înțeles că banii ar fi rezervați pentru echipa de fotbal Gloria Bistrița, însă primarul Ovidiu Crețu îl contrazice și spune că nu este exlus de la finanțare niciun sport și că vor putea cere ajutor financiar doar cei care îndeplinesc criteriile legale pentru a obține acești bani.

Potrivit proiectului care vizează finanțările nerambursabile, sumele ce pot fi obținute pentru cei care au depus dosare la secțiunea "Sport" încep de la 15.000 de lei și pot ajunge până la maxim 1.000.000 de lei. La celelalte secțiuni, Tineret, Interdisciplinar, Educație, Protecția mediului, Social, Cultură și Sporturi individuale, sumele care pot fi obținute sunt cuprise între 3.000 de lei și 15.000 de lei.

Propunerea făcută de Gheorghe Tuță nu a trecut de votul consilierilor locali, astfel că proiectul nu va fi modificat. Aleșii de la municipiu au aprobat ghidul solicitantului privind finanțările nerambursabile în forma depusă de inițiator.

Pot obține finanțare nerambursabilă de la Primăria Bistrița ONG-urile, cluburile sportive sau cultele religioase, iar ajutorul financiar va acoperi 90 la sută din costurile proiectului.

Proiectele pentru care bistrițenii cer finanțare nerambursabilă trebuie să fie de interes public, însă până la obținerea sprijinului financiar solicitanții vor trebui să depună cereri de finanțare care vor fi atent verificate de o comisie a Primăriei Bistrița.

Mai multe în bistriteanul.ro

Andreea Bojor

 | 614 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *