Ploaie de medalii pentru halterofilii bistrițeni

În perioada 10-14 martie, la Botoșani a avut loc Campionatul Național de Juniori și Tineret și Cupa României, calificările pentru finale.

Sportivii de la CSM Bistrița au obținut șase medalii de bronz și trei medalii de argint la juniori I. La categoria 48 de kg, Ileana Seica a obținut trei medalii de bronz, iar la categoria 53 de kg Larisa Moldovan a obținut trei medalii de argint. La masculin, Paul Negreș a completat numărul medaliilor cu 3 de bronz, obținute la categoria 85 de kg.

La tineret, sportivele antrenate de Mugur Saranciuc și Mărioara Popescu au luat șase medalii de aur, medalii obținute de Mihaela Spătaru la categoria 53 de kilograme și Mariana Dumitrașcu la categoria 75 de kilograme.

La băieți, Alexandru Șandru a obținut trei locuri III la categoria 62 de kg, Aurelian Baciu a luat două medalii de argint la categoria 69 de kg, iar la categoria 77 de kg Alin Vlașin a obținut trei locuri III. Mircea Flămând – 3 medalii de argint la 94 de kg și Rareș Bordură (dublă legitimare cu CSM Arad) ”“ 3 medalii de argint la categoria 105 kilograme. Marian Frenț a concurat după o accidentare gravă la spate și a reușit trei locuri IV.

Sportivii Mihaela Spătar, Mariana Dumitrașcu, Marian Frenț și Rareș Boldură sunt pregătiți de Mugur Saranciuc, Mărioara Popescu (CSM Bistrița) și de Adrian Crișan (CSM Arad), ceilalți sportivi care au participat la Campionatul Național fiind antrenați de Ovidiu Fătu și Adrian Chivu. Răzvan Martin, Adrian Sâncrăian, Marius Gâscan și Anca Scridon nu au participat la această competiție, ei fiind deja calificați la Finalele Campionatului Național și pregătindu-se în prezent pentru Campionatele Europene din luna aprilie, ce vor avea loc la București.

Rezultate fără bani

Rezultatele de la aceste Campionate Naționale au fost obținute în condițiile în care încă nu există un buget pentru acest an. ”Cu toate că se fac eforturi deosebite, problema cea mai gravă e faptul că suntem la jumătatea lunii martie și nu există încă buget pe anul în curs. Să sperăm că Ministerul Tineretului și Sportului va înțelege odată pentru totdeauna că marea performanță cere nu numai muncă și sacrificii, dar și o finanțare adecvată pentru a ne putea pregăti în cele mai bune condiții și pentru a putea obține rezultate bune și foarte bune pe plan intern și internațional” a declarat antrenorul Mugur Saranciuc.

”Avem încă rezerve pentru viitor”

Antrenorul Mugur Saranciuc declară că aceste rezultate demonstrează că ”avem încă rezerve pentru viitor, dar sportivii trebuie să înțeleagă că nu contează aceste rezultate, ci trebuie să se pregătească în continuare pentru a-și arăta adevărata valoare la finalele din vară, unde vor concura împotriva celor mai buni sportivi din țară”.

 | 86 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On