Pistă de carting la Bistrița

Bistrița nu are în momentul de față o pistă de karting. Deși au fost unele încercări de a realiza așa ceva, acestea au rămas mai mult la stadiul de intenție. O nouă încercare în acest sens o va face reprezentantul unei firme din Beclean, care a propus și i-a fost aprobat în Consiliul Local un proiect de concesionare a unui teren pentru acest scop. Deși deocamdată se află doar la stadiul realizării unui plan urbanistic zonal, pista de karting ar putea deveni un vis realizabil pentru bistrițeni în următorii ani sau poate chiar mai repede.

            Consiliul Local a aprobat în luna mai un proiect de hotărâre care vizează întocmirea unui plan urbanistic zonal pe strada Industriei, lângă Fabrica de Oxigen. Planul urbanistic zonal aprobat vizează amenajarea unei zone de agrement cu destinație pistă de karting. Deși de această pistă vor beneficia bistrițenii, ea va fi realizată de o firmă din Beclean, SC Karting Star SRL, firmă că-reia îi va fi concesionat te-renul. Pista va fi amplasată sub pasarela din zona industrială, unde în prezent se află un spațiu verde generos, zonă cu atât mai favorabilă, cu cât în jur nu se află locuitori care să fie deranjați de zgomotul produs. Terenul pe care va fi amenajată zona de agrement se află situat în interiorul inelului format de strada Industriei la subtraversarea străzii Sigmirului.

În ultimii ani, Bistrița a găzduit mai multe concursuri de carting, ultimul având loc chiar în luna mai. Toate aceste concursuri s-au desfășurat însă pe străzile din municipiu, fiind nevoie de închiderea circulației timp de mai multe ore. De altfel, Bistrița are mai mulți reprezentanți în aceste competiții.

 | 1.349 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On