Pe ghețuș la Mița?

Raoul Zanca, seful sportului bistritean, insistă pentru un patinoar artificial de 6 miliarde. Proiectul e guvernamental și a fost amânat un pic dar are șanse de reușită. E o idee excelentă, cu atât mai mult cu cât suprafața, una pe bază de rășini, permite practicarea sporturilor pe patine chiar și vara.

Totul e minunat, mai puțin locul pe care va fi plasată investiția. Nu e în fața Sălii Polivalente, nici pe pietonal, nici măcar în piața de la Viișoara sau în Pădurea Schulerwald. E tocmai la Colibița. Da, ați citit bine. La Colibița. De ce acolo și nu la Bistrița? Orice argument e degeaba și nu stă în picioare fiindcă sunt alte 100 de motive mai tari în favoarea reșe-
dinței de județ.

E absurd să ai o cerere atât de mare pentru un patinoar artificial în oraș și tu să îl faci, cu o căruță de bani, la mama dracului, în pădure. În timp ce pârțacul din fața Sălii Polivalente, scump, prost și mic, e plin zi de zi de vreo câțiva ani încoace, tu ai geniala idee să faci unul pe care să poți patina și vara, de 360 de metri pătrați. Aproape că primești și bani pentru asta, dar îl faci în China.

Măi Raoul, măi domnule director ca să zic așa, nu pot să cred că mintea ta, (altfel una deschisă pentru sport), că sfaturile primite de la tatăl tău (un reputat profesor și cunoscător al fenomenului), că discuțiile cu prietenii (suficienți și destupați la minte) te-au dus la concluzia că un patinoar artificial de 6 miliarde la Colibița ar fi investiția perfectă pentru sportul bistrițean aflat în moarte clinică. Ce interese, ce oameni perverși, ce șme-nuri politice te-au îndemnat, omule bun, să susții o asemenea aberație?

Hai să nu zică lumea că suntem naivi și să nu ne imaginăm un patinoar ca ăsta într-un wonderland cu o pârtie de schi, cu săli și terenuri de sport, așa cum ar fi ideal și cum
i-ar plăcea primarului Crețu. Dar nici să ne gândim că folosim atâția bani, pe foametea asta, pentru un ghețuș la Mița nu pare a fi o judecată de om cu capul pe umeri.

 | 189 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On