Paul, 66! La mulți ani, prințule!

Paul Czervenski își aniversează astăzi ziua de naștere. Împlinește 66 de ani, dar arată la fel ca la 50.

Blondul fundaș al Gloriei anilor 80, idolul fetelor frumoase din acea vreme, a jucat 10 ani la cea mai frumoasă echipă bistrițeană. Cu el fundaș central sau libero, Gloria nu a pierdut decât un singur meci acasă într-un deceniu întreg.

Paul Czervenski a jucat la Gloria din 1978 și până în 1988 și îi avea alături pe Fogoși, Filipoi sau Ferencz la primul său sezon, apoi a făcut un cuplu excelent cu Ghiță Hurloi, dar a prins în teren și generația mai tânără, din care a făcut parte Săsărman sau Voica.

În sezonul 1984-1985, a jucat în Divizia A, la FC Olt, într-o echipă în care mai evoluau Ilie Balaci, Crișan sau Donose.

S-a născut la Rodna și acolo a început fotbalul. Iar după cei 10 ani la Gloria în Divizia B, a mai jucat 3 sezoane la Mecanica Bistrița, în Divizia C.

E considerat unul dintre cei mai eleganți și disciplinați fundași bistrițeni din toate timpurile, dar totodată impunător și eficient pe linia de fund. Se spune că în toată cariera lui nu a primit decât un singur cartonaș, iar acela a fost galben.

Paul Czervenski, supranumit ”prințul din Ardeal” în perioada în care juca la FC Olt, a avut oferte de la multe echipe de prima ligă, dar a iubit atât de mult Bistrița încât a ales-o fără să stea pe gânduri de fiecare dată.

E la fel de adevărat că și Bistrița l-a iubit pe el și încă-l mai iubește!

La mulți ani, prințule!

 | 1.100 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. La mulți ani și multă sănătate și respect!!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *