Patru medalii de aur pentru Ropan Ștefan la concursul internațional Cupa Mureș

În 14 mai 2016 la Tîrgu Mureș s-a desfășurat concursul internațional de înot Cupa Mureș si Memorialul “Tóth Páll József “ ediția XXIII. La competiție au participat  263 sportivi de la 17 cluburi, 13 din România, 3 din Ungaria și 1 club din Slovacia.

Clubul sportiv Tibi a avut înscris un lot de 22 sportivi dintre care au participat 20: Olah Ariana, Bora Carla, Chibulcutean Beatrice, Drăgan Daria, Brehar Ruxandra, Gherman Sorana, Ghiță Octavian, Bărcan Alexandru, Ilișuan Alex, Carțiș Horia, Farkas Cristopher, Hârșan Robert, Mezdrea Banu Alex, Pop Darius, Pop Antonio, Popescu Robert, Mureșan Arthur, Pop Adrian, Ropan Ștefan, Georgiță Alexandru. Sportivii au avut fiecare câte 4 probe, cei născuți în 2005 și mai mici 50 m liber, spate, bras și fluture, iar cei născuți în 2004 și mai mari 100 m liber, spate, bras și fluture.

Ropan Ștefan a câștigat toate probele categoriei sale de vârstă, deci a câștigat 4 medalii de aur. Au mai obținut medalii Gherman Sorana 2 de argint la 100 m liber și 100 m spate, Farkas Cristopher argint la 50 m liber, Ilișuan Alex bronz la 50 m liber, Carțiș Horia bronz la 50 m bras și Brehar Ruxandra bronz la 100 m bras.

Președintele clubului Horgoș Tiberiu ne-a transmis “A fost un concurs cu cronometraj electronic, cu o participare selectă, bine organizat. Rezultatele obținute sunt în general bune, dar ca de obicei trebuie să spun ca puteau fi și mai bune în multe cazuri. O mențiune specială pentru Ilișuan Alex născut în 2007 care în proba de 50 m liber a obținut un timp foarte bun pentru categoria sa de vârstă. Am avut și alți sportivi care s-au clasat aproape de locurile de pe podium.

Urmează concursul Cupa Salina Turda care se va desfășura în 28-29 mai, la care avem intenția să participăm cu un lot format din 35 sportivi. Printre ei și 9 sportivi din grupul nostru de performantță de la Beclean, deci roadele bazinului din Beclean încep să se arate. Ca și o noutate anunțăm că la vară vom organiza un cantonament comun pentru mai multe cluburi, vor participa peste 90 de sportivi din Bistrița, Beclean, Turda, Cluj Napoca, Miercurea Ciuc și Brașov. Toți reprezentanții celor 5 cluburi implicate consideră ca va fi ceva deosebit, cu rol important în motivarea sportivilor dar și în stabilirea relațiilor de prietenie între concurenți.”


 | 577 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *